Speranţe noi la şcoala din Gogoşari: Oficialităţile judeţului- în sprijinul elevilor şi profesorilor

Chiar am trăit câteva ore minunate la Şcoala Gimnazială din Gogoşari, unde profesorii şi-au primit cei peste 160 de elevi cu încredere şi speranţă. O zi autentică de toamnă frumoasă, după ce, alături de câţiva prieteni dragi am început vizita la Gogoşari trecând pe la neuitatul nostru poet Petre Ghelmez. Acel inevitabil „Poate astăzi, poate mâine, îi voi spicului pâine” ne aşteaptă pe toţi… Iar noi nu trebuie să aşteptăm ziua de mâine, ci să o trăim pe cea de azi.

La Gogoşari am reîntâlnit o şcoală mică dar cu oameni mari- vorbesc de profesorii convinşi că de ei depinde cel mai mult mersul şcolii, dar vorbesc şi de elevi, care au avut surpriza să primească din partea Consiliului Judeţean câte un ghiozdan echipat cu toate cele necesare şcolii. Preşedintele Dumitru Beianu ia felicitat şi ia ameninţat, în glumă, că la anul le ia ghiozdanul înapoi, dacă nu vor învăţa bine. Deputatul Andrei Alexandru le-a promis că vor avea o şcoală nouă iar managerul Bibliotecii Judeţene- Daniela Bardan a oferit tuturor elevilor şi profesorilor volumul de poezii „Joc de trifoi”- semnat Petre Ghelmez şi ilustrat de Petra Şerbănescu.  Un tiraj subvenţionat de Direcţia Judeţeană pentru Cultură Giurgiu, volumul fiind numărul 100 din Colecţia Biblioteca Giurgiuveană.

Sunt multe de spus dar nu-l uităm pe neobositul profesor pensionat dar activ jurnalist- l-am numit pe Emil Talianu, care a trasmis în direct de la faţa locului pentru postul radio Antena Satelor. Şi, nu-l uităm pe poetul spicului de grâu-Petre Ghelmez.

Mulţumim pentru ospitalitate conducerii şcolii şi IŞJ, oficialităţilor locale din Gogoşari, profesorilor. Şi, mult succes minunaţilor elevi!

Gelu BREBENEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *