Cum vă puteţi proteja automobilele de noul val de praf saharian care va trece peste Giurgiu după orele prânzului

*praful saharian care va trece astăzi peste Giurgiu se va combina cu precipitaţiile şi va crea un adevărat mâl

*planul A.N.C.C. pentru protejarea autoturismelor din Giurgiu

Un nou val de praf saharian anunţat de specialiştii de la INMH va ajunge în zona de sud a României în jurul orei 15.30, dinspre Nord. Agenţia Naţională pentru combaterea efectelor calamităţilor naturale a anunţat că există un plan de limitare a pagubelor pricinuite de acest val de praf, elaborat pentru a limita îndeosebi pe viitor efectele fenomenlor similare. Planul a funcţionat bine în ţările nordice, pe unde valul de praf Saharian deja a trecut şi poate fi implementat şi în România.

În acest sens sunt vizate, pe lângă construcţiile înalte gen blocuri de locuinţe sau livezi, păşuni, animale, şi automobilele proprietate personală, proprietarii acestora fiind sfătuiţi să scoată autoturismele în afara oraşului, în zonele sudice periferice marilor aglomerări urbane.

În acest sens, în zona de sud a României planul poate fi activat începând cu ora 13 a acestei zile, giurgiuvenii fiind sfătuiţi să îşi parcheze maşinile proprietate personală pe şoseua Giurgiu- Zimnicea, dar cu faţa spre Sud, pentru că forma aerodinamică a botului maşinii nu avantajează depunerea mâlului saharian.

Serviciul Circulaţie al IPJ va dirija traficul rutier pentru ca acţiunea, care se va încheia în jurul orei 17.30, să se desfăşoare în siguranţă.

Valul de praf saharian care va ajunge astăzi şi la Giurgiu se va combina cu precipitaţiile şi va crea un adevărat mâl, motiv pentru care scoaterea autoturismelor în afara localităţii va limita şi posibilele accidente rutiere.

Giurgiu express

One thought on “Cum vă puteţi proteja automobilele de noul val de praf saharian care va trece peste Giurgiu după orele prânzului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *