O femeie a alertat Poliţia pentru că a fost înjurată şi ameninţată de copii de 10-12 ani

 *Majoritatea părinţilor nu ştiu unde se joacă copiii lor

*La Şcoala 4 profesorii nu ies în pauze în curtea şcolii- nu e treaba lor!

 *Locurile de joacă sunt distruse chiar de către copii şi elevi

Locurile de joacă din Giurgiu nu mai au afişat de multă vreme un regulament la vedere, pentru că majoritatea acestor regulamente s-au deteriorat sau au fost distruse sau măzgălite. Altfel, majoritatea vizitatorilor acestor spaţii ar fi aflat că ele sunt destinate copiilor supravegheaţi, cu vârsta între 5 şi 10-11 ani şi că unele dintre aparatele de joacă pot fi folosite respectând o limită a greutăţii celor care le folosesc.

Majoritatea celor care deteriorează locurile de joacă sunt chiar copii, dar care depăşesc 12 ani, fiind elevi care în mod normal nu ar trebui să se mai joace pe tobogan. Locurile de joacă au ajuns maidanul bicicliştilor de 12- 15 ani, care o pun zilnic de o miuţă printre leagăne sau se joacă de-a Van Dame, după ce şi-au atârnat bicicletele în gardul spaţiului de joacă.  

Săptămâna trecută ( sâmbată, 10 septembrie) o femeie care îşi însoţea copiii la joacă, în spaţiul de joacă de pe strada Nicolae Gogol a alertat Poliţia Municipală că a fost înjurată şi ameninată de o gaşcă de copii cu biciclete, pentru că le-a atras atenţia să nu mai vorbească vulgar şi să iasă cu bicicletele din staţiul amenajat pentru joacă. Apelul a fost înregistrat la ora 16.41 şi în scurt timp în zonă a apărut un echipaj al Poliţiei Municipale, cu 3 poliţişti. Au plecat după agresivii biciclişti dar nu au reuşit să îi identifice- după cum ne-a informat purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu.

In timp s-a ajuns la această situaţie pentru că nimeni nu a sesizat că aceşti copii trebuie supravegheaţi şi în şcoli şi în afara şcolii. Am spune şi în afara clasei, pentru că nu o să vedeţi vreun profesor care să iasă în pauze în curtea şcolii, ca să vadă ce junglă a ajuns acea curte, aşa cum nu o să vedeţi vreun doctor care să iasă din cabinet ca să vadă ce umilinţă este la uşa lui, pe hol. Dar, asta este altă poveste!

Povestea noastră ar trebui să se oprească aici, dar, din păcate, va continua la fel de urât: cu elevi care înjură şi urlă la tot pasul, şi în şcoli şi pe străzi, cu copii de 8-10 ani care se laudă că au ajuns cu trotineta electrică la Perla şi s-au ascuns de poliţişti printre blocurile ANL, cu puştani care lovesc maşinile din parcare cu scuterele şi dispar la iuţeală printre blocuri. Cu multe altele, atâta vreme cât nimeni nu intervine să facă ceva util.

Gelu BREBENEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *