Manele, telenovele şi conferinţe, la frizer

Un frizer căruia îi tot spuneam să o ia mai blând la început ( el fiind atât de aprig: Lasă că ştie Tati, te tunde Tatiii … şi hârşt! un perciun mai mare şi unul mai mic, unul în sus şi unul în jos, încât pe stradă se ştia pe care l-a tuns Tati!)… aşa, tot spunându-i să o ia mai blând, la un moment dat mi-a replicat: domne, dacă vrei, doar te piaptăn! …E-he-he!, zic eu acum, alte vremuri!
Acum, dacă te duci la frizer, ai tot felul de facilităţi. În primul rând te saturi de televiziune- adică de manele şi telenovele, pentru că frizeriţelor nu le prea place .. fotbalul. Apoi, te saturi de vorbăraie. Care a mai murit, care s-a mai născut, care trăieşte cu care, cum se face ardeii la borcan, la ce doctor să nu te duci, ce-a mai făcut vecina, alea- alea… Asta când nu-i căşună pe client, cum îi căşuna fostei mele frizeriţe pe mine, mai ales când pe scaunele de aşteptare nu mai era nimeni: să fac , să dreg prin emisiuni, să-i spun primarului că pe strada aia este… , pe aialaltă nu este, prefectului că nu se poate aşa… la! la! la! Ca să găsesc un motiv să scap de ea, i-am spus că este inacceptabil ca să nu aibă o amărâtă de oglinjoară, după un an decând i-am făcut observaţie că trebuie să vadă şi omul cum este tuns pe la ceafă. Răspunsul a fost pe măsura pretenţiilor mele: Da, ce!, n-aveţi încredere!
Ei bine, la noua mea frizeriţă lucrurie s-au schimbat. Zic: aveţi oglinjoară! Ei, ba cum să nu! Zice- aşa se vede? Nu, zic, mai sus, aşa! Da ce e aia, are o etichetă pe jumatea oglinzii, nu se vede nimic! Aici m-a dat gata: nu, zice doamna, nu e etichetă, e… o… iconiţă! … Da n-am pus-o eu… colega… Eu i-am spus că nu e bine, uitaţi-vă, vă rog, a mea am pus-o pe perete.
PS: Hai, să nu ziceţi că sunt cârcotaş. M-a tuns bine, doamna, chiar dacă m-a lăsat cu impresia că îmi suflă în ceafă Sf. …. nu ştiu care.

Mircea Radu DIMIDOV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *