ANPC Giurgiu -21 000 lei amendă pentru neglijarea unui singur spațiu public de joacă și agrement

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a răspuns oficial solicitării publicației noastre, cu privire la situația spațiului de joacă și agrement de pe strada Nicolae Gogol, situată în centrul orașului.

SHGRDKCPH-P23021710040

Publicăm mai jos adresa ANPC:

“Referitor articolului dumneavoastră publicat pe site-ul giurgiu-express în data de 02.02.2023 cu privire la locul de joacă pentru copii din municipiul Giurgiu, strada Nicolae Gogol vă comunicăm :

 – La momentul controlului, covorul din tartan, aleile de acces și echipamente de joacă erau deteriorate, cu dale de pavaj și leagăne lipsă, tobogan și aparate fitness deteriorate, cu părți lipsă.

– Nu exista afișat panoul cu informații privind folosirea aparatelor, limita de vârstă și greutatea maximă admisă pentru utilizatori, avertismente privind utilizarea echipamentelor de joacă și fitness.

 Ca atare, operatorul economic GIURGIU SERVICII LOCALE SA a fost sancționat cu 3 amenzi contravenționale în valoare totală de 21.000 lei și a fost dispusă oprirea temporară a prestării serviciilor pentru locul de joacă și a aparatelor fitness Foișor, pînă la remedierea deficiențelor.

 Spațiul a fost sigilat și a fost aplicat afișul ANPC pentru informarea consumatorilor privind oprirea temporară a utilizării echipamentelor de joacă și fitness…”

 

Așa cum am anunțat, lucrători ai Giurgiu Servicii Locale sunt în zonă, pentru a remedia defecțiunile.

Spațiul va arăta în curând normal și in scurtă vreme va fi iarăși distrus de găștile de chiulangii de la Scoala Gimnazială Mihai Eminescu, pentru că este nesupravegheat de Poliția Locală sau Poliția de proximitate, care nu calcă prin zonă. Mingea este în curtea Giurgiu Servicii Locale și a Primăriei, care ar trebui să solicite supravegherea locurilor de joacă, mai ales în zonele critice.

Redacția Giurgiu express

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *