Cum s-a fătat căţeaua asociaţiei în garsoniera Star Foods

Printre frânele taximetriştilor nervoşi tot timpul- nu te pui cu neamul lu’ manivelă!, şi peste tot balamucul picamerelor şi buldozerelor din şantierul alăturat, la doi paşi de noua Piaţă Centrală, chiar la uşa cu interfon a blocului MUV 1, într-o amărâtă dar prielnică cutie de carton de nici 0,20 metri cubi, tip Star Foods …ei bine, s-a produs minunea: sub toată zăpuşeala de afară, a fătat căţeaua Asociaţiei! I-am numărat, pe cinstea mea: unu, doi, trei…, şase şi când să zic că e tocmai ca-n poezia lui Esenin, adică şapte, ŞAPTE CĂŢELUŢI ROŞCAŢI !!!, …s-a luat căţeaua după mine şi-am fugit cu aparat de pozat cu tot! Ce să faci!… Dacă eram plătit ca-n Animal Planet, nu mă lăsam, da’ nici aşa… Zău!

Una peste alta, să le trăiască! Lor, locatarilor miloşi, şi trebuie să spunem că în blocul cu pricina locuieşte crema oraşului: directori, doctori, avocaţi, oameni grei din politică. Şi, desigur, vreo gospodină ultra miloasă, care nu că a inventat ea cutia, dar dumneaei s-a cărat cu cutia ( cucu!) de prin piaţă, ori de la etajul 7, că mai jos stau cei enumeraţi mai sus, şi tot Ea a compus culcuşul: un castronel mai mare, pentru apă, că alftel căţeaua poate să servesească mâncarea și de pe jos, ăia mici de la mă-sa, de la sân, aşa,… şi câteva cartoane, că în sezonul cald nu e indicat să pui haine vechi, ca ăia de la blocul 101 de lângă Maiorescu, care or avea ei două cutii+ cărămizi din BCA şi şeptelul mai impresionant, da’ ete că nu se pricepe ca alţii! Ce să facem!? Şi asta chiar dacă iniţiatoarele de la blocul ăla rival- două fiind ele la număr, sunt şefe prin Asociaţii de protecţie a animalelor. Nişte incompetente!

Ce să facem!? Păi, urez şi eu …cartoane de piatră noilor născuţi, felicitări locatarilor şi Asociaţiei de proprietari, succesuri tuturor la întrecerea democratică „ care umple oraşul mai repede de câini” , sănătate la şeptel şi mai multă minte la cap. La lume!

Vremuri bune pentru patrupede, cetăţeni! Ce să vă doresc, decât viaţă de câine! …

arhiva Giurgiu express / 2013/ Gelu BREBENEL