DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR: Eveniment sportiv internaţional la Giurgiu

Randonneurs România și Adevărații VeloPrieteni, în calitate de Reprezentant Național al Randonneurs 1Mondiaux, organizează zilele acestea a doua ediție a ultra brevetului ciclismului de anduranță din seria BRM 1200+ (Brevets Randonneurs Mondiaux): DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR.

Evenimentul DRUMUL DUNARII RANDONNEUR, organizat în în perioada 26-31 august 2022, este o tură de anduranță dedicată cicliștilor amatori, care pentru obținerea brevetului BRM 1200+, trebuie să parcurgă traseul de la București la Baziaș și retur, de 1404 km, cu aproximativ 7000 de metri diferență de nivel, în maximum 117 de ore ( aproximativ 5 zile). Traseul ales de organizatori și omologat de Randonneurs Mondiaux este în cea mai mare parte de-a lungul malului românesc al Dunării, pe traseul de cicloturism proiectat de Federația Europeană de Cicloturism, Eurovelo6, care include și Drumul Dunării de la izvoare la vărsare.

Itinerariul ultra brevetului este: BUCUREȘTI (Pantelimon) – Lehliu-Gară – Mănăstirea – Oltenița – Giurgiu – Zimnicea – Turnu Măgurele – Dăbuleni – Calafat – Drobeta-Turnu Severin – Orșova – Moldova Veche – BAZIAȘ – Orșova – Drobeta-Turnu Severin – Calafat – Dăbuleni – Turnu Măgurele – Roșiori de Vede – Videle – BUCUREȘTI (Pantelimon).

Startul a fost vineri, 26 august, ora 20.00, de la Elite Tenis Club Pantelimon, iar la Giurgiu s-a stabilit punctul de control nr.3 al traseului. Acesta a inclus odihna, hidratare si hrana și a fost deschis astăzi, 27 aug 2022, între orele 3.05 și 13. 45.

Pentru obtinerea acestui brevet au fost înscriși 53 de cicliști și au luat startul 49, din 10 țări: România, Bulgaria, Grecia, Austria, R. Moldova, Bosnia-Herțegovina, Germania, Elveția, Rusia și Statele Unite ale Americii. Evenimentul nu este concurs sportiv, ci doar o întrecere cu tine însuți, în care trebuie să fii suficient de pregătit fizic, dar mai ales psihic, să termini cei 1404 de km în cel mult 117 ore.

Organizatorii își doresc ca DRUMUL DUNĂRII RANDONNEUR să devină cel mai important eveniment sportiv, cu participare internațională, dedicat cicliștilor de anduranță, organizat în zona de sud-est a Europei, și reprezintă totodată un potențial enorm de promovare și vizibilitate pentru localitățile prin care trece traseul ultra-brevetului.

La a doua ediție a acestui eveniment, alături de organizatori, Randonneurs România și Asociația Adevărații VeloPrieteni au avut 3 parteneri pentru organizarea punctului de control, odihna, hrană și hidratare de la Giurgiu: Asociația Eastern Danube Convention & Visitors Bureau, Clubul Sportiv Municipal Giurgiu și Club SCM Dunărea 2020 Giurgiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.