ÎNALTPREASFINȚITUL PĂRINTE NICOLAE CONDREA, MITROPOLITUL ROMÂN AL CELOR DOUĂ AMERICI A SĂVÂRŞIT SFÂNTA LITURGHIE ÎN BISERICA PAROHIEI SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI ȘI SF. SOFIA

 

În data de 12 februarie 2023, când Biserica Ortodoxă se află în Duminica a XXXIV-a după Rusalii, a doua din perioada Triodului, ce poartă numele de Duminica Întoarcerii Fiului Risipitor,. Înaltpreasfințitul Părinte dr. Nicolae Condrea, Mitropolitul român al celor doua Americi, alături de Preasfințitul Părinte Episcop dr. Ambrozie, înconjurați de un sobor de preoți și de diaconi, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” din Giurgiu.

Cu acest prilej, Înaltpreasfințitul Părinte Nicolae Condrea  a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre pericopa evanghelică în care a fost prezentată Parabola Fiului Risipitor.

 

Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului a mulțumit Mitropolitului Nicolae Cordea pentru frumoasele cuvinte de învățătură, dar și pentru prezența în biserica Parohiei „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” din Giurgiu, oferindu-i o frumoasă icoană.

La final, Înaltpreasfințitul Părinte dr. Nicolae Condrea, Mitropolitul român al celor doua Americi a oferit preoților și tuturor credincioșilor prezenți iconițe.

Parohia „Sfinții Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia” a luat ființă în anul 2008, cu binecuvântarea și prin purtarea de grijă a Întâistătătorului Eparhiei Giurgiului.

Începând cu anul 2014, declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române „Anul omagial euharistic și Anul comemorativ al Sfinților Martiri Brâncoveni”, această parohie, prin implicarea părintelui Ștefan Lucian, parohul bisericii, dar și a celorlalți slujitori, a desfășurat numeroase evenimente spiritual – culturale care au avut ca scop cinstirea ocrotitorilor ei.

Emil PĂLĂNGEAN