Locurile de joacă pentru copii- asaltate de elevi chiulangii / Cum ajungi să ți se strige că ești pedofil numai dacă „deranjezi” un elev chiulangiu!

După ce a trecut marea zufă cu controalele din septembrie 2022 ale Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, Comisariatul din Giurgiu parcă nu mai există. Nimic!

La cam 100 de metri de Comisariat se află un loc de joacă pentru copii și un spațiu amenajat pentru fitness în aer liber. Spații care arată jalnic- aparatele sportive sunt rupte sau defecte din 2021,  gardul de plasă al spațiului de joacă mai stă în picioare doar pentru că l-au legat vecinii cu sârmă, dalele din asfalt lipsesc. Locul de joacă, destinat copiilor cu vârsta intre  5 si 10 ani nu mai are afișat un regulament la vedere,  motiv pentru care este frecventat îndeosebi de elevii Scolii nr. 4- Mihai Eminescu și transformat în spațiu de chiul, de urlat, de înjurat și de fumat.

 

Mai mult, dacă prin oraș multe asemenea locuri de joacă au fost închise până la remedierea deficiențelor, spațiul de pe strada Nicolae Gogol nu a fost închis niciodată și este la dispoziția oricui. Semnalam anul trecut că a fost alertată Poliția, la telefon 112, de către o mamă venită la joacă cu copilașul de 5 ani și înjurată și beștelită de puștimea aflată, cu scuterele la plimbare, în incinta locului de joacă. Am întrebat atunci Poliția ce măsuri a luat și am primit răspuns: ”Au fugit, nu i-am putut identifica”!

Aseară am fost martorii unei scene foarte urâte, care nu face cinste școlii: un locuitor din zonă, care a admonestat, la modul civilizat,  o gașcă de elevi chiulangii că deranjeayă ordinea publică (ora 18), a fost înjurat și i s-a strigat că e pedofil! După care gașca a plecat înapoi în școală!

Domnul cu pricina a mers la școală dar nu a avut cu cine discuta, i s-a spus că cei din conducere nu sunt prezenți, motiv pentru care  s-a adresat redacției noastre.  Am fost informați că se va duce la Poliție cu fotografii, pentru a-i identifica pe cei care i-au strigat acele lucruri urâte. Și, de remarcat: intrarea și ieșirea din școală a elevilor se făcea prin față la acea oră, pe unde de regulă intră profesorii, restul porților find încuiate. Deci, tot pe acolo, o clasă întreagă a ieșit și a intrat în școală!

Așteptăm un punct de vedere al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului din Giurgiu și al conducerii școlii Mihai Eminescu, cu speranța că nu vom fi nevoiți să ne adresăm  Comisariatului Național și Inspectoratului Școlar Județean Giurgiu.

Giurgiu express

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *