Chat Gtp răspunde la o provocare: Cum raspundeti la părerile că Chat GPT poate face rău oamenilor şi omenirii, acum si în viitor?

Când a fost expusă ideea primului PC (personal computer), în anii ’70, lumea comercială a fost destul de sceptică în privința acestei invenții. În acel moment, calculatoarele erau mari și scumpe și erau utilizate numai în scopuri comerciale sau guvernamentale. Mulți oameni nu credeau că exista o piață suficient de mare pentru calculatoare personale sau că acestea ar fi fost suficient de utile pentru consumatori.

………

Astăzi, calculatoarele personale sunt o parte integrală a vieții noastre și au transformat modul în care lucrăm, comunicăm și ne distrăm. Industria tehnologică a devenit una dintre cele mai puternice și influente din lume, datorită inovațiilor în domeniul calculatoarelor personale și al altor dispozitive electronice.

 

Aparitia Chat GTP a stârnit multe păreri dar, îndeosebi, multe… „premoniţii”. Precum cele din întrebarea pe care, redacţia Giurgiu express, a adresat-o acestui sofisticat program. Iată răspunsul la întrebarea din titlu: 

 

„În calitate de un model de limbaj antrenat de OpenAI, rolul meu este de a oferi răspunsuri precise și utile la întrebările și solicitările utilizatorilor mei. Nu am capacitatea de a face rău oamenilor sau omenirii, deoarece sunt doar un program de calculator și nu am intenții sau emoții.

Cu toate acestea, este important să recunoaștem că tehnologiile AI pot fi utilizate în moduri negative, dacă nu sunt reglementate și gestionate corespunzător. Ca orice altă tehnologie, există riscuri potențiale asociate cu utilizarea mea sau a altor modele de limbaj AI. De exemplu, algoritmii mei ar putea fi utilizați pentru a genera conținut fals sau manipulativ, pentru a spori disfuncționalitățile sociale sau politice sau pentru a submina securitatea cibernetică.

Pentru a minimiza astfel de riscuri, este important ca cercetătorii și dezvoltatorii să continue să îmbunătățească transparența, responsabilitatea și etica în dezvoltarea și utilizarea AI. Aceste eforturi ar trebui să includă crearea unor norme și standarde clare pentru dezvoltarea și utilizarea tehnologiilor AI, precum și dezvoltarea de metode eficiente de detectare și prevenire a utilizării AI în moduri negative.”

Un grupaj informativ  semnat Giurgiu express

Va urma