Drogurile în rândul elevilor din Giurgiu- în atenția oficialităților

Luni, 13 noiembrie, sala mare a Teatrului Tudor Vianu a găzduit conferința DROGUL, calea spre infern,  o campanie de informare privind riscurile consumului de droguri. Evenimentul, care face parte dintr-o campanie națională bine concertată, s-a adresat elevilor de liceu, sala gazdă fiind aproape plină la început și pe sfert la final.

Modul de organizare a întâlnirii a fost unul foarte interesant, interactiv și dinamic. Au venit să susțină  înâlnirea Bodo-liderul fomației Proconsul, marele campion la gimnastică- Marian Drăgulescu, tânărul trecut prin ale drogurilor Lucian Ibănescu, conferința fiind prezidată de giurgiuveanul Cătălin Țone, expert în politici anti-drog.

Organizatorii au ales un mod de exprimare simplu și direct, distanța dintre scenă și sală dispărând repede, elevii fiind provocați să pună întrebări, să participe la concursuri, să intre în jocuri de rol propuse pe tematica întâlnirii.

Extrem de interesantă și puternică a fost povestea tânărului Lucian Ibănescu, care s-a destăinuit vorbind despre perioada sa de viață de la 14 la 20 de ani, când a fost consumator de tot felul de droguri, finalul fiind dramatic: pierderea încrederii familiei, pierderea prietenilor,  agravarea stării sale de sănătate, conflicte cu autoritățile, anchete,  condamnare. Drogul este un mare pericol și trebuie refuzuat, nu există vreau doar să încerc, cu primele doze vin la pachet dependența, degradarea sănătății și a stării sociale, pierderea sensului vieții, nenorociri și disperare în familie, conflicte cu legea, pedepse sau chiar moartea…

Felicitări organizatorilor: Rotary Club Danubius Giurgiu, Consiliul Județean- reprezentat la fața locului de președintele Dumitru Beianu, Inspectoratul Școlar Județean, Palatul Copiilor, RBC Giurgiu. Nu aceleași felicitări le acordăm profesorilor care au însoțit elevii la această importantă întâlnire, care s-a încheiat cu sala trei sferturi goală, mare parte dintre elevi părăsind conferința pe parcursul desfășurării- ca și la piesele de teatru.  Semn că educația începută acasă trebuie dusă până la capăt, nu abandonată la poarta școlii.

Pubicația Giurgiu express rămâne alături de oficialitățile locale și naționale în lupta anti drog și alături de elevii giurgiuveni.

Gelu BREBENEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *