Vă invităm la o dezbatere: balamucul creat de motocicliştii de seară!

Cu ceva vreme în urmă a fost mare vâlvă la Giurgiu, după ce un taximetrist a bătut un motociclist, care efectiv speriase urbea cu turele zgomotoase prin cartiere, pe la miezul nopţii.

Acum motocicliştii s-au înmulţit şi zgomotul a devenit unul general. Pentru că or lucra şi ei pe undeva, se suie în şa pe seară, când lumea se pregăteşte de somn şi încep să dea ture prin cartiere, ambalând motoarele la maxim. Evident că la modă este să scoţi sitele de la tobe, ca magaoaia să se audă la maxim, să bubuie, ca să nu treci neobservat. Vorba aia, degeaba ai motocicletă, dacă nu te ştie lumea!

Lăsând gluma la o parte, nu trebui să aşteptăm iarna, când motocicletele nu mai circulă, ca să stăm şi noi liniştiţi în case. 

Tragem acest semnal de alarmăl pentru a reaminti Poliţiei de la Circulaţie că are datoria să facă ceva în acest sens, împreună cu ARR: control la motoare, averismente, amenzi pentru vitezomani, că n-o să vedeţi motociclism mergând cu 50 km la ora prin oraş! Asta că ne-am prins că n-a venit încă secolul în care poliţiştii din Giurgiu să renunţe la pânda de după colţuri, să amendeze vreun teleormănean sau oltean şi nici mileniul în care Poliţia să se sisteze din oficiu.

Radu Calomfirescu