SFINŢII MARTIRI BRÂNCOVENI

 

În data de 16 august, Biserica Ortodoxă Română îi sărbătoreşte pe Sfinţii Martiri Brâncoveni: Constantin Vodă, cu cei patru fii ai săi: Constantin, Ştefan, Radu, Matei şi sfetnicul Ianache. Pentru credincioşii Parohiei „Sfinţii Martiri Brâncoveni și Sf. Sofia din municipiul Giurgiu este prilej de mare bucurie duhovnicească, deoarece noua biserică parohială își sărbătorește ocrotitorii.

Manifestările religioase închinate Sfinţilor Martiri Brâncoveni au debutat în ajunul sărbătoririi sfinţilor cu săvârşirea slujbei Vecerniei unită cu Litia în noua biserică parohială.

Evenimentele religioase au continuat în ziua sărbători cu săvârşirea Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii de către Preasfintitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, împreună cu un impresionant sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a vorbit despre credinţa puternică şi dragostea faţă de Biserică şi faţă de poporul drept credincios pe care le-au avut Sfinţii Martiri Brâncoveni.

Pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat, Icoana Sfântului Constantin Brâncoveanu, care adăpostește părticele din Sfintele Sale Moaşte, Icoana Maicii Domnului, făcătoare de minuni, adusă de la biserica din Letca Nouă, racla cu părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, adusă de la mănăstirea ce îi poartă numele din județul Giurgiu și o frumoasă raclă cu moaștele mai multor sfinți, adusă de la Voievodala Mănăstire Comana.

 

Toți cei prezenți au primit, din partea Chiriarhului, iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, o publicație de folos duhovnicesc.

La final, Părintele Ştefan Lucian Ionuţ, parohul bisericii, a mulţumit tuturor oficialităților locale prezente, ctitorilor și binefăcătorilor, dar și preoților și credincioșilor, pentru prezenţa la aceste evenimente importante din viaţa Parohiei Sf. Martiri Brâncoveni și Sfânta Sofia. Pentru acest moment al hramului au fost pregătite  și pachete cu alimente care au fost oferite numeroşilor credincioşi prezenţi.

Emil PĂLĂNGEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *