DUMINICA IZGONIRII LUI ADAM DIN RAI LA VECHEA CATEDRALĂ EPISCOPALĂ DIN MUNICIPIUL GIURGIU

               În Duminica Izgonirii lui Adam din Rai (a Lăsatului sec de brânză), la data de 6 martie 2022, în vechea Catedrală Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezența credincioșilor giurgiuveni.

 

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a explicat învățăturile ce reies din pericopa citită astăzi la Sfânta Liturghie de la Evanghelistul Matei.

Acum când suntem chiar în pragul intrării în Sfântul și Marele Post, Sfântul Evanghelist Matei ne amintește un fragment din cuvântarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos din Predica de pe Munte, referitoare la maniera în care noi creștinii trebuie să desăvârșim această lucrare a postirii în perioada care ne stă în față. Acest fragment din Sf. Evanghelie ne arată cum trebuie sa împlinim orice lucrare sfântă și ne vorbește despre faptele de milostenie, despre rugăciune și despre post. Condiția pe care o cere Mântuitorul în această predică este aceea a discreției și a sincerității. Orice faptă bună trebuie să izvorască doar din sentimentul puternic al iubirii noastre față de Dumnezeu și din sentimentul pocăinței, încercând ca prin aceste fapte bune să dobândim iertarea păcatelor și harul lui Dumnezeu„, a spus Preasfinția Sa.

Întrucât începe Postul Mare, la finalul Sfintei Liturghii,  Preasfințitul Ambrozie a rostit rugăciunea specială pentru intrarea în post și a adresat câteva îndemnuri credincioșilor pentru parcurgerea, așa cum se cuvine, a perioadei care urmează, invitându-i totodată să participe la slujba Pavecerniței Mare, în cadrul căreia se va intona Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul.

A fost pomenit Preafericitul Miron Cristea, primul Patriarh al României de la a cărui trecere la cele venice s-au împlinit, în această zi, 83 de ani.

La final, Preasfinția Sa a dăruit femeilor prezente în catedrală flori și toți credincioșii au primit reviste pentru folos duhovnicesc și iconițe.

Emil Pălăngean

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *