Reţetă Dulangaci măiastru- ( precum calul meu albastru! )

Se unge tava cu untdelemn.

Foaia de la bulgari (sau făcută în gospodărie, dacă vă ţin baierele creaţiei) se desparte, se încreţeşte, se acoperă tava cu foi.

Se incalzeste 1 l lapte, se amestecă cu o cană de zahăr şi apoi se amestecă cu 78 ouă.

500 g brânză de vacă, nesărată, se pune în tavă, uniform, fărâmiţată.

Apoi se toarnă amestecul de lapte si ouă, eventual se pune zahăr vanilat.

O anume lume pune şi coajă de lămâie rasă, dar eu nu recomand.

Tava se pune în cuptorul încins, se lasă la copt.

Fără FB în acest timp, nici căscat gura la telefon sau tv!

Se scoate când conţinutul se rumeneşte şi devine maroniu.

Se lasă la hodinit cam 20 de minute apoi se taie.

Succes!

Gelu B.

reţeta provine de la nea Ion Raportaru din Vedea