PELERINAJUL DE FLORII 2022

Credincioşii din Municipiul Giurgiu au participat la tradiţionala procesiune de Florii ce s-a desfășurat în 16 aprilie 2022, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Evenimentul a început prin oficierea în Biserica Schitului Sf. Nicolae, a slujbei Acatistului Întrării în Ierusalim a Mântuitorului Iisus Hristos, urmată de slujba de sfinţire a stâlpărilor (ramuri de finic şi de salcie).

În continuare, procesiunea la care au participat numeroși clerici, a pornit spre Catedrala Episcopală și au avut loc opriri, unde au fost rostite ectenii şi rugăciuni.

La eveniment au participat foarte mulți clerici din cadrul Protopopiatului Giurgiu, cărora li s-au alăturat credincioşii ce au dorit să mărturisească public Ortodoxia.

Începând cu anul 2009, tradiţia procesiunii clericilor şi credincioşilor în ajunul Praznicului Intrării Domnului în Ierusalim (Floriile) a fost preluată și în Episcopia Giurgiului. Aceste pelerinaje sunt mărturisiri publice, prin rugăciuni şi cântări bisericeşti, ale credinţei în Jertfa şi Învierea Mântuitorului Iisus Hristos.

Emil Pălăngean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *