Miza şi orgoliul, Mina şi Beianu. Giurgiu, mai la urmă!

          Dacă ne întrebăm de ce judeţul Giurgiu este mereu codaş în topurile performanţei, un răspuns posibil ar putea fi: pentru că politicienii din judeţ, aflaţi la putere, ori nu fac mare lucru, ori vor să facă dar nu sunt lăsaţi să facă.

          La noi, la Giurgiu, totul, ca şi în întreaga Românie, este la mâna câtorva oameni din  politică. Oameni importanţi, votaţi de noi, presaţi de eşaloanele din spate, alese de ei, care vor şi ele să muşte din bucate. Deregulă, politicienii îşi dau la cap, se boicotează şi treaba nu mai merge, localităţile suferă, stau pe loc, sărăcesc, sunt părăsite de populaţie, rămân în urmă. Doar aglomerările mari, metropolele, se menţin, din interese naţionale, din inerţie, din suflul puternic pe care îl au, sau, se mai menţin sau prosperă localităţile mici, neimportante pe harta României, dar care intră în top datorită unor conjuncturi benefice: tradiţia şi educaţia zonei sau influenţa unor lideri deosebiţi.

          La Giurgiu se practică o politică încă rudimentară, de la campaniile electorale care au trecut de găleţile PD, la alte rahaturi electorale, mai moderne, tot găinării pe care le ştim cu toţii, dar numai liderii politici nu şi le mai reamintesc, deci, nu le recunosc.

          Ei bine, ajungând la zi, la Giurgiu marea bătălie se dă între dl. Mina, fost preşedinte al CJ, şi dl. Beianu, actual şi fost preşedinte al CJ, care mai are la activ şi un mandat de vicepreşedinte. Treaba este că, între cei doi nimic nu se leagă şi totul este împotriva bunului mers al judeţului. Contre, interpelări, acuzaţii, boicoturi şi mai ales o explozie în mediul public, pe reţelele de socializare, care seamănă, scuzaţi-mă, cu o cocină. O cocină instrumentată de propagandă, de postaci iresponsabili, care nu au nimic cu jurnalistica, dar care au reuşit să o compromită. Astăzi nu mai contează cât de adevărat, de cinstit, de argumentat scrii, prezinţi o situaţie, vii cu probe, mărturii, documente, etc. Nu! Orice ai scrie şi ai face cinstit, eşti porcăit de o armată de porcăitori, care te bagă în cocina lor.

          În final, tocmai despre această cocină vreau să vorbesc. Una despre care, la Giurgiu, nici dl. Beianu şi nici dl. Mina nu sunt responsabili, nici cel puţin pe sfert. Este, dacă vreţi, moştenită din liniile partidului sau de peste gard, susţinută de postaci zeloşi şi conturi false care mint, exagerează, jignesc, fabulează, fără ca cei doi amintiţi să mai poată controla asta. Se vorbeşte că la mijloc ar fi vorba mereu de bani, de orgolii, de fanatism politic. Peste asta, este vorba şi de un fel de băgare în seamă , de exces de zel şi paranoia,  scăpate de sub control, care proliferează, distrugând esenţa comunicării cu publicul- credibilitatea!

          Nu sunt specialist în psihologie-socială, dar cred că, la mijloc, sunt câteva mari şi importante motive: libertatea prost înţeleasă, haosul datorat  lipsei de  responsabilitate, orgoliile şi mai ales sărăcia. Când eşti sărac, libertatea de a scuipa te alintă, până deschizi frigiderul. După care începi să înjuri iar: guvernul, primarul, consilierii, preşedinţii, parlamentarii.

          Ei bine, cei doi lideri politici giurgiuveni amintiţi, chiar trebuie să bată palma şi să mişte ceva pentru viitor, pentru Giurgiu, pentru giurgiuveni.

          Ce ziceţi, domnilor Mina şi Beianu – vă puteţi lăsa orgoliile la o parte şi vă puteţi aşeza la aceeaşi masă, pentru a face ceva în slujba judeţului Giurgiu? Că sunteţi din coaliţia PNL-PSD, de la care lumea aşteaptă.

Iar noi, ateptăm un răspuns.

Gelu BREBENEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *