PS AMBROZIE A OFICIAT SFÂNTA LITURGHIE ÎN NOUA CATEDRALA EPISCOPALA DIN GIURGIU

La data de 10 aprilie 2022, în Duminica a V-a din Postul Mare (numită a Sf. Maria Egipteanca), Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie a oficiat Sfânta Liturghie înconjurat fiind de un ales sobor de preoți și diaconi, în Noua Catedrală Episcopală din municipiul Giurgiu.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică rânduită să se citească în ziua Sfintei Maria Egipteanca. La finalul cuvântului de învățătură, Preasfinția Sa a adus mulțumire Bunului și Milostivului Dumnezeu pentru cei șaisprezece ani de arhipăstorire în binecuvântatele plaiuri giurgiuvene și pentru toate binefacerile revărsate asupra Episcopiei Giurgiului.

În continuare, părintele Arhim. Teodor Șerban, vicar administrativ și stareț al mănăstirii Sf. Ioan Rusul, a amintit faptul că în Duminica a V-a din Sfântul și Marele Post al anului 2006, PS. Ambrozie a fost instalat ca Întâiul Episcop al Giurgiului, vorbind și despre bogata și rodnica activitate a Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie în eparhia încredințată spre arhipăstorire, mulțumind, totodată, Mântuitorului Hristos pentru dăruirea, vrednicia, jertfelnicia, râvna și dragostea cu care Chiriarhul  a înmulțit darurile pe care Dumnezeu le-a revărsat cu atâta îmbelșugare asupra persoanei Preasfinției Sale.

În această zi, cu bucurie duhovnicească, credincioşii s-au închinat la Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, găzduită de Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu, dar și la părticele din moaștele Sf. Mare Mucenic Gheorghe și ale Sfintei Mare Mucenițe Ecaterina, păstrate în noua Catedrala Episcopală.

Răspunsurile liturgice au fost date de elevii Seminarului Teologic Ortodox „Teoctist Patriarhul” din municipiul Giurgiu.       

Credincioșii prezenți în Noua Catedrală Episcopală din municipiul Giurgiu au fost binecuvântați de Ierarh și au primit icoane, cruciulițe, daruri și revista „Familia Ortodoxă”.

Emil PĂLĂNGEAN