ÎNVIEREA DOMNULUI LA MĂNĂSTIREA COMANA

 

               În noaptea Sfintelor Paști, credincioșii au participat într-un număr mare la slujba de Înviere, oficiată de Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, la Mănăstirea Comana, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

La miezul nopții, mii de credincioși au venit în locul special amenajat din fața bisericii Sf. Ierarh Nicolae, din curtea mănăstirii pentru a se împărtăși de Lumina Sfântă a Învierii lui Hristos, care a fost adusă de la Ierusalim.

Cu acest prilej, Ierarhul a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre frumusețea duhovnicească a Praznicului Învierii Domnului și a citit Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști, intitulată   „ÎNVIEREA DOMNULUI – SĂRBĂTOAREA LUMINII şI A PĂCII

În continuare, Întâistătătorul eparhiei a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica Sf. Ierarh Nicolae a Mănăstirii Comana.

Credinciosii prezenți s-au putut închina și la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, precum și a mai multor sfinți păstrate în biserica mănăstirii.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Arhim. Mihail Muscariu, exarhul mănăstirilor din eparhia Giurgiului și stareț al Mănăstirii Comana, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată.

La rândul său, părintele stareț Arhim. Mihai Muscariu a mulțumit pentru dragostea cu care Chiriarhul înconjoară Sfânta și Voievodala Mănăstire Comana din județul Giurgiu.

La finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul a transmis credincioșilor să prăznuiască aceste zile ale Sfintelor Paști cu pace și alese bucurii, potrivit datinii străbune, oferindu-le, în semn de prețuire, icoane cu scena Învierii Domnului și Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști  „ÎNVIEREA DOMNULUI – SĂRBĂTOAREA LUMINII şI A PĂCII

Emil PĂLĂNGEAN