Bayern Munchen- din nou campioană în Germania!

Cu un lot solid și cu un antrenor de doar 34 de ani, echipa bavareză a reușit și în acest sezon să defileze în campionatul intern. Cu trei etape înainte de final și cu o linie de clasament care arată astfel: 24 de victorii, 3 egaluri și 4 înfrângeri, plus un golaveraj zdrobitor 92 – 30, Bayern nu a avut nici anul acesta probleme, în ciuda faptului că, principala urmăritoare- Borussia Dortmund a beneficiat de o reconstrucție din temelii sub comanda lui Marco Rose. Şi mai ales cu un Erling Haaland în teren, echipă ce părea la un moment dat să ajungă din nou vârful de formă pe care l-a atins sub comanda lui Jurgen Klopp.

Acest fapt a fost demonstrat și în partida de ieri de pe Allianz Arena, acolo unde Bayern a rezolvat rapid ecuația partidei încă din prima repriză conducând cu 2-0, după reușitele lui Gnabry în minutul 15 și Lewandovski în minutul 34, ajuns la golul cu numărul 33 în acest sezon. În partea secundă Emre Can a redus din diferență după ce a transfromat fără emoții un penalty.

Emoțiile lui Nagelsmann s-au risipit în minutul 83, atunci când tânărul Jamal Musiala a închis tabela la 3-1 și astfel al 10-lea titlu consecutiv și al 32-lea din istorie s-a alăturat vitrinei cu trofee din Munchen.

Din acest punct de vedere Bayern egalează recordul celor de la Dynamo Berlin, care au cucerit deasemenea 10 titluri consecutive între 1978 și 1988, în campionatul Germaniei de Est.

Tot ieri s-a mai consemnat o premieră : Thomas Muller a devenit primul jucător german care cucerește 11 titluri de campion, dat fiind faptul că, atacantul german a făcut pasul către prima echipă în sezonul 2009 -2010, când, sub comanda lui Loui van Gaal bavarezii realizau dubla, campionat- cupă.

Dan DIMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *