Uzina de apă Giurgiu, în haine noi

Uzina de apă Giurgiu, în haine noi

 

La acest început de an, reprezentanții societății Apa Service Giurgiu s-au aflat din nou, ca și anul trecut, printre copii.

Gazde au fost sute de elevi ai claselor a VII-a și a VIII-a, alături de cadrele lor didactice, la o lecție despre istoria Uzinei de apă Giurgiu și despre proiectul care vizează conservarea, modernizarea și amenajarea acesteia ca spațiu expozițional.

Elevii au aflat de la arhitectul Alexandra Dăneasa istoria Uzinei de apă din Giurgiu construit în 1910 și importanța pentru comunitate a restaurării edificiului, având în vedere că va fi creat și un circuit de vizitare, dar și activarea spațiului ca reper local pentru activități cultural- educaționale.

Apa Service Giurgiu a obținut o finanțare importantă în vederea implementării proiectului ”Conservarea, restaurarea și amenajarea ca spațiu expozițional a Uzinei de apă Giurgiu. Valorizarea memoriei patrimoniale prin activarea spațiului ca reper local pentru activități cultural educaționale”.

Proiectul este finanțat de Institutul Național al Patrimoniului, prin programul Timbrul Monumentelor Istorice, în cadrul sesiunii I, din februarie 2022 și este elaborat de biroul de arhitectură ALA Studio – arh. Alexandra ARDELEANU, arh. Loredana STASISIN și cond. arh. Anamaria VASILE, din București.

Emil PĂLĂNGEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *