1 FEBRUARIE – ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CITITULUI ÎMPREUNĂ (ZICI)

Aflată la a șaptea ediție națională, ZICI este parte a unui eveniment internațional inițiat de către organizația americană „LitWorld”, începând din anul 2010 și „Citim Împreună România”.

Ziua Mondială a Cititului cu Voce Tare (World Read Aloud Day), sărbătorită în fiecare an la începutul lunii februarie, este un eveniment global, la care participă milioane de oameni. Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți, din peste 100 de țări ale lumii, pentru a celebra puterea cuvintelor. România s-a alăturat acestei inițiative, conferindu-i un specific aparte: „Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI”.

„Să citim împreună!” a fost deviza unei zile pline de bucurii.

Ziua Internațională a Cititului Împreună – ZICI, campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii, a fost marcată de la micuții din clasa pregătitoare până la elevii claselor de liceu, profil pedagogic, specializarea educator-puericultor, în cadrul parteneriatului încheiat cu Biblioteca Județeană ”I.A Bassarabescu” Giurgiu. După ce le-au fost prezentate serviciile oferite gratuit de bibliotecă, participanții au devenit utilizatori ai bibliotecii, apoi au lecturat fragmente din cărțile primite în dar la înscriere.

Emil PĂLĂNGEAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *