Sfințirea Bisericii Sf. Împărați Constantin și Elena din Copaciu

La data de 22 mai 2022, în Duminica a V-a după Paști ( a Samarinencei), Biserica  Sf. Împ. Constantin și Elena din Copaciu, Protoieria Mihăilești a fost sfințită.

Slujba a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi. Au participat la acest eveniment  părinți consilieri din cadrul Centrului Eparhial, preoţi  de parohie din Protopopiatul Mihăilești şi credincioşi din mai multe localități ale județului.

Cu această ocazie, biserica a  mai primit ca ocrotitori pe  Sf. Teotim, episcopul Tomisului și pe Sf.Cuvios Nichifor Leprosul.

Sfinţirea   bisericii   a   fost   urmată   de   Sfânta   Liturghie Arhierească.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a explicat sensurile duhovniceşti desprinse din pericopa evanghelică şi a evidenţiat apoi şi însemnătatea duhovnicească a construirii sau renovarii unei biserici, subliniind faptul  că   zidirea   sau  restaurarea unei biserici cere multă   jertfă materială şi spirituală.

Datorită   acestui   moment   duhovnicesc   și   de   referință pentru   locuitorii din Copaciu și din împrejurimi, pelerinii, toţi   credincioşii   prezenți,   copii,   tineri, vârstnici, femei şi bărbaţi au avut bucuria binecuvântată de a trece prin   Sfântul   Altar,   sărutând   Sfânta   Masă,   Sfânta   Evanghelie   şi Sfânta Cruce.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Anicescu Marian, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i o bederniță și o cruce pectorală și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele  numere ale  revistei Familia Ortodoxă,  precum și iconițe. La rândul său , părintele Anicescu Marian  a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest eveniment din viața Parohiei.

Emil PĂLĂNGEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *