PAROHIA „SF. ÎMP. CONSTANTIN ȘI ELENA” DIN LOCALITATEA MIHĂILEȘTI

În data de 21 mai 2022, când Biserica Ortodoxă se află în ziua de prăznuire a ,,Sfinţilor Mari Împăraţi, întocmai cu Apostolii, Constantin şi mama sa, Elena”,  Preasfinţitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi, a săvârşit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” a Parohiei Mihăilești I.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinția Sa a vorbit despre viaţa deosebită a Sfinţilor Împăraţi Constantin şi mama sa, Elena şi a evidenţiat ajutorul extraordinar acordat creştinilor.

Tot astăzi a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.

Întâistătătorul eparhiei a apreciat lucrarile ce au început la ridicarea Catedralei Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului” ce se construiește lângă biserica „Sf. Împărați Constantin și Elena” fiind o lucrare firească și necesară.

Ierarhul i-a felicitat pe Părintele consilier administrativ Gabriel Chirculeanu, parohul bisericii, precum și pe părintele coslujitor Țârdea Ioan Cristian, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată și pentru lucrările la noua catedrală.

Chiriarhul a urat ,,La mulţi ani!” tuturor celor care poartă numele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena  și i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistelor Familia Ortodoxă, precum și iconițe.

Emil PĂLĂNGEAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *