SĂRBĂTOARE LA BISERICA PAROHIEI CĂSCIOARELE

La data de 20 noiembrie 2022, în Duminica a XXXVI-a după Rusalii, la Înaintea- prăznuirii Intrării Maicii Domnului în Biserică,  a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru enoriașii Parohiei Căscioarele, Protopopiatul Bolintin, care au particiat la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Ambrozie a rostit un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, subliniind rolul covârșitor al Preacuratei Fecioare Maria în istoria mântuirii neamului omenesc, ca Maică a Domnului, Născătoare de Dumnezeu și Maică a Bisericii.

Chiriarhul a mulțumit părintelui Mihail Dorobanțu pentru lucrările făcute în curtea bisericii, felicitându-l și pentru activitatea duhovnicească și i-a oferit o frumoasă icoană. La rândul său, părintele i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, oferindu-i un frumos buchet cu flori.

La final, toți cei prezenți au primit iconițe, ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă.

Biserica Vovidenia a apartinut fostei manastiri Cascioarele și a fost construită in anul 1431, fiind apoi renovată in 1725 si 1753. In biserica se pastreaza pietre funerare din sec. XVI, intre care piatra de mormant a stolnicului Neagoe, datând din anul 1504.

Emil PĂLĂNGEAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *