INTRAREA ÎN BISERICĂ A MAICII DOMNULUI

În data de 21 noiembrie 2022, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Intrarea în biserica a Maicii Domnului a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru enoriașii Parohiei Ghionea, Protopopiatul Bolintin, care au particiat la Sfânta Liturghie Arhierească săvârșită de Preasfinţitul Părinte Dr. Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Preasfințitul Părinte Ambrozie a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre importanța praznicului Intrării în Biserică a Maicii Domnului, subliniind rolul important al Fecioarei Maria pentu mântuirea neamului omenesc, ca Maică a Domnului, Născătoare de Dumnezeu și Maică a Bisericii.

Chiriarhul a mulțumit părintelui Ionuț Niță, felicitându-l pentru activitatea duhovnicească și i-a oferit doamnei preotese o frumoasă icoană. La rândul său, părintele i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie, oferindu-i mai multe cărți.

La Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie a participat și domnul Alin Nicolae, ctitorul frumoasei biserici cu hramul Intrarea în biserica a Maicii Domnului din Parohia Ghionea.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți în curtea bisericii, oferindu-le ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă și iconițe.

Emil PĂLĂNGEAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *