“Romizarea” politicii giurgiuvene, marca Napoleon

Dacă nu aţi văzut încă un redactor-şef fără vreun angajat, care încă nu a aflat dacă “noştri” se scrie cu doi sau cu trei de “i” (sic!), sau că “Eu ţin cu ruşi” mai necesită un “i”, ei bine, vă spun că aţi văzut de fapt un asemenea specimen, dar l-aţi ignorat, că de unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!

Prea mulţi dintre noi şi de prea multe ori l-am ignorat şi l-am iertat pe Mihăiţă Napoleon Grigore şi toate apucăturile sale de individ needucat, dar cu mare tupeu: aere de superioritate, aroganţe luate de prin filme proaste, mitomania sa împletită cu o şmechereală  rar de întâlnit.

I-am ignorat acestui Napoleon cu maniere de şoseaua Ghizdarului tupeul cu care se laudă că este coleg de breaslă cu alţi jurnalişti adevăraţi, care au muncit pe rupte prin redacţii, ca să îşi croiască o carieră şi un nume. Alăturarea lui Napoleon cu imaginea acestor ziarişti trebuia să îi dea legimitate- tehnică la îndemâna impostorilor. Nu, Napoleoane, tu nu eşti coleg de breaslă cu noi, atâta vreme cât noi iubim limba română, iar tu o deteşti. Atâta vreme cât tu scrii doar pe Facebook şi din an în paşte mai scapi vreun articol pe colo- colo, printre reclame, iar cei cu care ai vrea să fii coleg de breaslă scriu, responsabil şi echilibrat, uneori chiar despre sport, cultură sau artă, despre implicare şi echilibru civic- dar tu nu ai niciun respect pentru  astea.

Ajuns consilier judeţean al PSD, pentru că prezintă interes la vot, fiind preşedintele Partidei Romilor din Giurgiu, Napoleon se vede deja vreun vice-preşedinte în noul Consiliu Judeţean şi pentru asta trebuie să arate şi el că e în stare de ceva. Aşa au aflat giurgiuvenii, de pe contul personal al lui Mihăiţă Grigore, nu din vreun ziar, că pe actualul preşedinte al CJ l-au săltat mascaţii pentru una- alta, deşi preşedintele era la treabă în biroul său. Aşa am aflat, recent, de pe contul de facebook ce poartă numele Mihăiţă Grigore, că Dumitru Beianu face şi drege cu copiii de la DGASPC- minciuni de neînchipuit, mizerii de la un capăt la altul promovate de Grigore, să afle lumea, minciuni cum majoritatea dintre noi nu şi-ar fi putut închipui că pot apărea în spaţiul public.

Cine girează la Giurgiu atitudinea lui Mihăiţă Grigore, ca reprezentant al PSD, partid aflat la guvernare alături de PNL? Probabil şeful său de partid, altfel ar însemna că ori Grigore este şeful partidului, ori este de capul lui. Dar, ce fac membrii adevăraţi ai PSD, cum răspund atitudinii lui Mihăiţă Grigore?!- aceasta este adevărata întrebare. A ajuns PSD Giurgiu la mâna lui Grigore? Nimeni nu are curajul să ia atitudine împotriva acestei “romizări” a politicii în PSD, care nu face bine politicii şi nici politicienilor cinstiţi şi bine intenţionaţi?

Mihăiţă Grigore este un contra exemplu şi în jurnalistică şi în politică. Şi, atât giurgiuvenii din Partida Romilor cât şi membrii PSD Giurgiu merită mai mult- un lider adevărat şi un coleg lângă care să nu le fie ruşine să stea. Dar, cine se aseamănă, se adună? Nu!, asta doar în turmă…

Gelu BREBENEL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *