Reţetă de clătite de la Sanda MARIN

Clatite pufoase si moi – usor de întors si nu se lipesc de tigaie

Ingrediente (pentru zece clătite):

100 grame făină,

300 ml de lapte rece,

două ouă (la care se renunţă în varianta de post),

o lingură de zahăr, o lingură de ulei,

o linguriţă de lămâie rasă,

un praf de sare şi unul de bicarbonat.

Mod de preparare clătite: Se amestecă ingredientele – de preferinţă cu mixerul – până se obţine o compoziţie omogenă, fără cocoloaşe. Se ia cu un polonic şi se toarnă, pe rând, compoziţia într-o tigaie încinsă (dacă tigaia este de calitate, nu este nevoie să puneţi ulei.Dacă are, însă, aderenţe, este bine să puneţi, înainte de prima clătită, câteva picături de ulei).

Se lasă fiecare clătită la rumenit câte două – trei minute pe fiecare parte, după care se pun pe o farfurie, una peste alta.