Praznicul Adormirii Maicii Domnului în Parohia Băneasa

La data de 15 august 2023, în ziua Praznicului Adormirii Maicii Domnului și-a sărbătorit hramul și biserica Adormirea Maicii Domnului a Parohiei Băneasa din Eparhia Giurgiului.

Sfânta și Dumnezeiască Liturghie a fost săvărșită de Preafințitul Părinte Dr. Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și de diaconi.

În cuvântul de învățătură adresat numeroșilor credincioși prezenți, Întâistătătorul eparhiei giurgiului a vorbit despre importanța deosebită pe care o are Maica Domnului în iconomia mântuirii și despre frumusețea duhovnicească a acestui mare praznic al creștinătății: Adormirea Maicii Domnului.

Cu acest prilej, pentru bucuria duhovnicească a credincioşilor au fost așezate spre închinare, într-un loc special amenajat, racla cu părticele din moaștele Sfântului Ioan Rusul, adusă de la mănăstirea ce îi poartă numele din județul Giurgiu.

 

După  Sfinta Liturghie, Preafințitul Părinte Dr. Ambrozie a sfințit Așezământul social-filantropic Sf. Ioan Botezătorul al parohiei Băneasa. La acest eveniment important din viața parohiei au participat europarlamentarul Dan Motreanu, alături de deputaţii Alexandru Andrei şi Gabriela Maria Horga, precum şi preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, primarul comunei Băneasa, Viorel Rotaru, precum și mulțime de credincioși.

 

Toți cei prezenți au primit din partea Chiriarhului, iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”, o publicație de folos duhovnicesc.

Emil PĂLĂNGEAN