Judas Priest – 50 Heavy Metal Years la București

Fondată în 1969 la Birmingham, legendara formație de  heavy metal Judas Priest a oferit aseară, pe scena Arenelor Romane din București, un show cu adevărat incendiar, dată fiind aniversarea celor peste 50 de ani de carieră, și, mai ales introducerea în acest an în Rock and Roll Hall of Fame.

Cu 18 materiale discografice de studio, plus alte 8 albume live, 13 compilații, 32 de single-uri, 10 albume video și o nominalizare la premiile Grammy, formația britanică rămâne un nume de referință pe scena metal internațională, în ciuda schimbărilor de componență ce au afectat mai mult sau mai puțin formația.

În momentul de față Judas Priest, din punct de vedere al componenței înseamnă : Rob Halford – voce, Richie Faulkner – chitară, Andy Sneap – chitară (înlocuitor pentru Glenn Tipton diagnosticat cu Parkinson încă din 2008 și care este încă membru în trupă, deși apare ocazional pe scenă), Ian Hill – chitară bass și Scott Travis – tobe.

Cu un setlist clasic format din piese precum One Shot at Glory, Lightning Strike, You’Ve Got Another Thing Comin, Freewheel Burning, Turbo Lover, Hell Patrol, The Sentinel,  Victim of Changes, The Green Manalishi, Diamonds and Rust, Painkiller, urmând apoi piesele The Hellion/ Eletric Eye, Hell Bent for Leather, Breaking the Law și Living After midnight, trupa celor 5 mari muzicieni a zguduit pentru a 5-a oară capitala României, după show-urile din 2008, 2011, 2015 și 2018.

Înaintea concertului propriu-zis, atmosfera a fost „încinsă” de către trupele Amalgama, o trupă din St. Petersburg- Rusia ce combină un hard rock old school cu elemente heavy- speed metal, și de către supergrupul The Dead Daisies format din Doug Aldrich (Ex.Dio și Whitesnake) -chitară, Brian Tichy (Ex. Whitesnake, Billy Idol și Foreigner)  – tobe, Glenn Hughes (Ex. Black Sabbath, Deep Purple, Phenomena, Kings of Chaos) – bass și voce și David Lowy – chitară, om de afaceri australian ce își împarte timpul între concerte hard and heavy și munca de birou în companiile pe care le deține.

   Astfel, toate cele trei trupe s-au ridicat la înălțimea așteptărilor, pentru fanii veniți în număr mare, cu mai bine de două ore înaintea deschiderii oficiale de către organzator a porților de acces în incinta zonei de spectacol.

Dan DIMA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *