Iron Maiden – Legacy of the Beast Tour-  la București

17 albume de studio, 13 albume live, 4 EP-uri și 7 compilații plus alte 47 de single-uri și 20 de albume video. Acesta este plamaresul discografic al uneia dintre cele mai apreciate formații heavy metal din istoria muzicii. Formată în anul 1975 în Leyton, zona de est a Londrei, Iron Maiden și-a câștigat destul de repede notorietatea, dată fiind dezvoltarea în acel moment a curentului NWOBHM, mai exact, New Wave of British Heavy Metal, curent din care mai fac parte și alte nume grele ale scenei britanice precum Judas Priest, Motorhead, Venom, Saxon sau Diamond Head.

Deși a avut schimbări de componență de-a lungul timpului, trupa a reușit să-și păstreze sound-ul și mai ales nu a făcut niciodată compromisuri.

Din acest punct de vedere, show-ul de aseară susținut în București în zona Romexpo a demonstrat încă o dată că trupa celor 6 titani- Dave Murray, Janick Gers, Adrian Smith, Nicko McBrain, Steve Harris și Bruce Dickinson încă reușește să producă un spectacol de calitate, în ciuda deceniilor ce au trecut peste trupă.

A fost așadar concertul cu numărul 6 în România după cele din 1995, 2008, 2010, 2013 și 2016.

Atmosfera a fost  încinsă înainte de urcarea pe scenă a britanicilor de către cei de Lord of the Lost- o trupă relativ tânără din Germania, ce combină elemente din zona gothic – metal cu influențe din zona metalului industrial.

În jurul orei 20ː50 și-a făcut apariția pe scenă legendara trupă engleză, după un scurt clip animat ce a rulat pe ecranele din lateralele scenei, urmat de piesa Doctor Doctor, fapt ce anunța venirea iminentă a muzicienilor sosiți din țara albionului.

Show-ul a fost deschis de piesa Senjutsu, piesă ce dă și numele ultimului album lansat în septembrie anul trecut. După o scurtă apariție pe scenă a celebrei mascote Eddie, trupa a continuat cu alte două piese din acest ultim material discografic. Este vorba despre Stratego și Writing on the Wall. Povestea concertului s-a mutat apoi pe piese celebre devenit deja clasice în rândul iubitorilor de rock, Revelations, Blood Brothers,  Sign of the Cross, Flight of Icarus, Fear of the Dark, Hallowed Be Thy Name, The Number of the Beast, Iron Maiden și cele două bis-uri cu la fel de celebrele The Trooper( ce a marcat revenirea mascotei Eddie de data aceasta sub înfățișarea unui soldat englez), The Clansman, Run to the Hills şi Aces High, piesa ce a închis concertul nu înainte de promisiunea solistului Bruce Dickinson de a reveni în cel mai scurt timp în România, pentru o nouă întâlnire cu fanii de aici.

Up the Irons !

Dan DIMA

 

One thought on “Iron Maiden – Legacy of the Beast Tour-  la București

  1. ???? super articol Man…oricum a fost un show bad ass..păcat de locație..Romexpo nu e chiar cel mai ok loc pentru un show de magnitudinea Iron..era mult mai ok pe un stadion cu sonorizare mai ok..dar..fiind Romania..trebuie să ne mulțumim cu ce ne oferă. Speram să revină curând la noi dar pe o locație mai ok. Baftă Man!

Comments are closed.