Fotbal feminin de Liga 1: Carmen Bucureşti în top înainte de play-off

  • Echipa de fete se apropie tot mai mult de Giurgiu
  • Colaborarea dintre Carmen Bucureşti şi CS Dream Team- un prim pas spre înfiinţarea unei Academii de fotbal la Giurgiu
  • Stafful echipei- nemulţumit pentru locul 3 în clasament

După o colaborare de peste 6 luni cu municipalitatea Giurgiu, echipa feminină de fotbal Carmen Bucureşti se apropie tot mai mult de Giurgiu şi giurgiuveni, un proiect de viitor ţinând de înregistrea echipei ca echipă dunăreană. 

Carmen Bucureşti a terminat sezonul regulat pe locul 3- un loc care nemulţumeşte staff-ul echipei, aflat cu gândul la câştigarea campionatului. Echipa a evoluat bine şi se simte excelent la Giurgiu, apreciind foarte mult condiţiile de antrenament şi joc, precum şi colaborarea cu municipalitatea şi Clubul Sportiv Dunărea Giurgiu 2020.  Utima partidă- una amicală- de pe Marin Anastasovici a avut loc aseară, când Carmen Bucureşti a întâlnit echipa de Liga a 2-a – CS Dream Team, cele două echipe parafând un parteneriat prin care Dream Team va asigura junioare pentru echipa de primă ligă.

De spus că CS Dream Team se constituie într-o pepenieră de jucătoare, selectând şi pregătind copii de 8,11, 13 şi mai mari de 15 ani, până în prezent asigurând nu mai puţin decât 17 jucătoare pentru echipa naţională.

Anul 2023 va aduce prezenţa în şcoli a selecţionerilor celor două formaţii, care intenţionează să faciliteze întâlnirea cu terenul de fotbal a cât mai mult copii. Şi cum relaţia dintre fotbalul feminin şi Clubul Dunărea Giurgiu 2020 este una foarte strînsă ( printre altele Andrei Nemţescu antrenează şi Dunărea Giurgiu şi Carmen Bucureşti, după plecarea de la echipa feminină a antrenorului portughez Fabio Barros), se intenţionează crearea la Giurgiu a unei Academii de fotbal.

Partida dintre cele două echipe a fost precedată de o conferinţă de presă la care au participat căpitanul fetelor de la Carmen Bucureşti- Georgiana Vasile, Nicoleta Toporaş- căpitanul Dream Team, antrenorul Andrei Nemţescu, Irina Giurgiu- antrenor federal şi antrenor Dream Team,  Marian Damian- viceprimar  şi Mirel Marin- preşedintele Clubului Dunărea 2020.

Gelu BREBENEL