Deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul”

În data de 5 septembrie 2022, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” din municipiul Giurgiu a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2022-2023.

Evenimentul a debutat  cu săvârsirea slujbei de Te–Deum de către Preasfintitul Parinte Ambrozie, împreuna cu un sobor de preoţi, de părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, în prezenţa colectivului profesoral, a părinţilor şi a elevilor seminarişti, în paraclisul  cu hramurile Sf. Ioan Valahul  şi Sf. Trei Ierarhi de la parterul seminarului.  În cadrul acesteia, s-au înălţat rugăciuni ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze şi să lumineze minţile tinerilor elevi seminarişti „pentru ca prin înţelepciune, viaţă bună şi dreaptă credinţă, să fie ei bucurie şi mângâiere părinţilor lor şi întărire Bisericii noastre Ortodoxe.”

Preasfintitul Ambrozie a ținut un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat tinerilor seminarişti, importanţa misiunii lor în societatea românească, îndemnându-i să-şi însuşească atât cunoştinţele teologice, cât şi ştiinţele profane, pentru ca astfel să devină formatori de opinii, slujitori de seamă ai Sfintei noastre Biserici.

La evenimentul deschiderii anului școlar de la Seminarul Teologic Ortodox ”Teoctist Patriarhul” a fost prezent primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu. Preasfintitul Parinte Ambrozie a mulțumit domnului Adrian Anghelescu pentru prezența la eveniment și pentru cuvântul adresat elevilor seminariști oferindu-i o frumoasă icoană.

La final, toti cei prezenti  au primit revista „Familia Ortodoxă”si iconițe cu chipul Maicii Domnului.  Fiecare elev seminarist a pimit, de asemenea, câte un laptop necesar pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în noul an școlar.

Părinți profesori, părinți și elevi au  vizitat sălile de clasă, căminul, sala de mese, cantina și bucătăria Seminarului Teologic ,, Teoctist Patriarhul’’.

Emil PĂLĂNGEAN

One thought on “Deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *