Zi de bucurie duhovnicească la Mânăstirea Sfântul Ioan Rusul din localitatea Slobozia, Episcopia Giurgiului.

La data de 27 mai, în ziua de pomenire a Sfântului Ioan Rusul, ocrotitorul Mânăstirii cu același nume din localitatea Slobozia, județul Giurgiu, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a săvârșit Sfânta Liturghie, în altarul de vară al Sfintei Mânăstiri, alături de Preacuviosul Părinte Arhimandrit Teodor Șerban, Vicarul Episcopiei Giurgiului și Starețul Mânăstirii Sf. Ioan Rusul, Preacuviosul Părinte Arhimandrit Mihail Muscariu, Exarhul Mânăstirilor din cuprinsul Episcopiei noastre, Părinți Consilieri și un mare număr de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătura, Preasfințitul Ambrozie a îndemnat credincioșii prezenți să urmeze exemplul Sfântului Ioan Rusul de mărturisire și jertfă pentru credință.

 

La finalul slujbei, Preasfințitul Părinte Ambrozie a oferit mănăstirii o frumoasă icoană și l-a felicitat pe părintele Vicar, pe ctitorii și ostenitorii mânăstirii pentru eforturi, jertfă, implicare și devotament pentru Biserica vie și luptătoare ce trebuie să servească și prin locuri de închinare rostului omului pe pământ, mântuirea sufletului și dobândirea veșnicei Împărății a lui Dumnezeu.

Preasfinţitul Părinte Ambrozie i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă, precum și iconițe cu Sfântul Ioan Rusul.

Emil PĂLĂNGEAN