UN CAZ DEJA UITAT, DAR NEREZOLVAT: Cazul Caracal ia o întorsătură neasteptată şi Gh. Dincă ar putea scăpa rapid de puşcărie!

Familiile Alexandrei Măceşanu şi Luizei Melencu aşteaptă de ani buni să se facă dreptate şi criminalul celor două fete să fie pedepsit. Deocamdată, procesul lui Gheorghe Dincă, cel acuzat că le-a răpit, violat şi ucis pe Alexandra şi Luiza nu a fost condamnat definitiv.

Procurorul de şedinţă Alexandru Dragomir, şeful DIICOT Olt, a cerut instanţei ca Gheorghe Dincă, cel supranumit monstrul din Caracal, să fie condamnat la 30 de ani de închisoare. Pentru celălalt inculpat, Ştefan Risipiţeanu, acuzat că a violat-o pe Luiza Melencu, DIICOT a solicitat o condamnare la 12 ani de închisoare.

Avocatul Alexandrei Măceșanu, Aurel Moldovan, a fost de acord şi speră ca judecătorul să dea curs cererii procurorului de caz și să-l condamne pe Gheorghe Dincă la 30 de ani de închisoare.

 

„Toată lumea așteaptă de acum decizia. Dar ea poate veni la jumătatea lunii august, pe data de 12, dar poate la fel de bine să întârzie, fiindcă instanța poate decide să amâne pronunțarea”, a explicat avocatul pentru impact.ro.

Pe de altă parte, avocatul este de părere că procuriorii ar fi trebuit să extindă cercetările în oraş, el suspectând că Gheorghe Dincă ar avea legături cu traficul de persoane încă de prin anii 2002 – 2003.

„Ar fi trebuit cercetate legăturile acestuia cu o serie de familii, de cunoscuți din oraș sau din zonă. Pe scurt, o anchetă mult mai amplă, care nu s-a făcut. Și nu înțeleg de ce nu s-a făcut! Eu aș fi cerut descinderi peste descinderi”, a mai spus avocatul familiei Măceșanu.

Cazul Caracal, o nouă întorsătură. Gheorghe Dincă nu va petrece prea mult timp în închisoare chiar dacă le-a ucis pe fete
Chiar dacă va fi condamant la 30 de ani de închisoare, Gheorghe Dincă va ispăşi o pedeapsă mult mai mică deoarece are vârsta de 69 de ani.

Pe de altă parte, Gheorghe Dincă vrea să fie condamnat „pentru orice, mai puţin pentru omor”.

Avocatul familiei Măceşanu a dat însă mai multe detalii despre cazul Alexandrei.

„Din probele administrate în timpul procesului nu rezultă că Gheorghe Dincă ar fi criminal. Proba de ADN, cea care ar fi fost extrasă pare-se dintr-un dinte aparținând Alexandrei Măceșanu, găsită în butoiul în care acuzatul ar fi ars oasele victimelor sale nu e evidentă. Dacă nu ai pulpă dentară, nu prea ai de unde să extragi ADN-ul.

Or, medicii care au făcut analiza au explicat că din oasele calcinate în acel butoi nu s-a putut stabili cu claritate dacă avem ADN și cui aparține. În al doilea rând, actul constatator de deces are trecută pe el data de 26 iulie 2019. Or, asta înseamnă că fata ar fi murit ea față cu polițiștii care făceau deja la acea dată diverse cercetări. Ceea ce, să recunoaștem, e cam ciudat! Nu există probe care să-l incrimineze direct pe Gheorghe Dincă de crimă!”, a declarat Aurel Moldovan pentru impact.ro.

Alexandra Măceşanu avea doar 15 ani. Pe 24 iulie 2019, ea a plecat de acasă spre Caracal, ca să se întâlnească cu un prieten, și a dispărut fără urmă. A doua zi, Alexandra a sunat la 112 din casa lui Gheorghe Dincă.

Anchetatorii au așteptat până dimineața ca să intre în curtea lui Dincă. După ce au găsit acolo un butoi metalic, iar sub el, cenușă și fragmente de oase umane calcinate, au anunţat că Alexandra a fost ucisă. Cazul ei a adus în atenţie dispariţia Luizei Melencu, o tânără de 18 ani care fusese văzută ultima oară tot în Caracal, pe 14 aprilie 2019.

Material preluat din publicaţia OLTEANUL