SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA „SF. IERARH NICOLAE ȘI SF. MUCENIC MANUIL” A PAROHIEI BOLINTIN DEAL

La data de 17 iunie 2022, în ziua de sărbătorire a Sf. Mucenic Manuil, Parohia Bolintin Deal I din cuprinsul Protopopiatul Bolintin și-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor.

Cu acest prilej, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de Întâistătătorul eparhiei noastre, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

 Preasfințitul Părinte Ambrozie a vorbit despre viața pilduitoare a Sf. Mucenic Manuil, dar și despre importanța cinstirii sfinților în iconomia mântuirii noastre.

În finalul cuvântului său, Ierarhul i-a felicitat pe părintele protopop Emanuel Stuparu, pe părintele paroh Florian Pisculungeanu, secretarul Protopopiatului Bolintin, pe părintele coslujitor Anania Avram și pe părintele Vasile Antonescu, oferindu-le câte o frumoasă icoană. La rândul său, parohul bisericii a mulțumit Întâistătătorului eparhiei pentru bucuria de a fi în mijlocul credincioșilor din localitatea Bolintin Deal, în ziua de prăznuire a celui de-al doilea ocrotitor al parohiei lor.

Tot astăzi a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii bisericii trecuţi la cele veşnice.

Credincioșii prezenți au avut bucuria de a se închina și la părticele din moaștele Sf. Apostol Iacob, Sf. Apostol Andrei și Sf. Cuvios Teofor aflate în sfânta biserică dar și la Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos, adusă de la Noua Catedrală Episcopală ,,Sf. M. Mc. Gheorghe” din municipiul Giurgiu și la Icoana Maicii Domnului adusă de la Letca Nouă.

Toți cei prezenți au primit iconițe și ultimul număr al revistei Familia Ortodoxă.

Emil PĂLĂNGEAN

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *