Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, la Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului”

 

 

 

,

 

Luni, 25 aprilie 2022, în a doua zi a Sfintelor Paști, credincioşii ortodocşi l-au sărbătorit pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, Purtătorul de biruinţă, prilej cu care Catedrala istorică din Giurgiu şi-a sărbătorit cel de-al doilea ocrotitor.

Cu acest prilej, Întâistătătătorul Eparhiei Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi, a săvârșit Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Giurgiu.

 

 

În cuvântul de învățătură, Chiriarhul  le-a vorbit celor prezenți despre Învierea lui Hristoscare este punctul central al istoriei mântuirii, fiindcă prin aceasta Mântuitorul restaurează omul, aducându-l în apropiere de Dumnezeu.  Totodată, a elogiat viața și martiriul Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, îndemnându-i pe cei prezenți să-i urmeze exemplul de curăție sufletească și sfințenie.

 

La evenimentul important din viața credincioșilor giurgiuveni au fost prezente și oficialităţi locale.

 

La final, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie i-a felicitat pe slujitorii Catedralei Episcopale și credincioșilor prezenți le-a dăruit iconițe cu „Sf. M. Mc. Gheorghe”, ocrotitorul Cetații Giurgiului și Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști „ÎNVIEREA DOMNULUI – SĂRBĂTOAREA LUMINII şI A PĂCII”.

 Emil PĂLĂNGEAN