Sfânta Cuvioasă Parascheva

 

Preasfințitul Parinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, a oficiat, în ziua cinstirii Sf. Cuvioase Parascheva, la 14 octombrie 2022, Sfânta Liturghie în biserica Mănăstirii „Sf. Ioan Rusul”, fiind înconjuraţ de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învățătura rostit la Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Episcopiei Giurgiului a vorbit despre Sfânta Cuvioasă Parascheva, care a răspuns chemării lui Dumnezeu şi a făcut roditor în sufletul şi viețuirea ei cuvântul Evangheliei, de aceea curăţia sufletului şi a vieţii ei şi bunătatea ei o fac mult milostivă şi mult folositoare.

Tot astăzi a fost săvârșită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș trecuți la cele veșnice.

Credincioșii prezenți au primit iconițe și ultimul număr al revistei „Famila Ortodoxă” si au participat la agapa frateasca pregatita de obstea mănăstirii.

Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul” a luat fiinţă la sfârşitul anului 2008 pe ruinele unei foste unităţi militare a Poliţiei de Frontieră Giurgiu, fiind prima aşezare monahală din ţara noastră ridicată în cinstea acestui sfânt militar. Înfiinţarea locaşului de cult situat la marginea localităţii Slobozia din jud. Giurgiu, se leagă de o dorinţă mai veche a Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, care s-a implicat foarte mult ca aici, la marginea unei păduri frumoase, să se ridice o mănăstire care să fie pentru aceste locuri o oază de lumină duhovnicească pentru toţi cei care-i vor trece pragul. Mănăstirea „Sfântul Ioan Rusul” din Episcopia Giurgiului a devenit un punct de reper spiritual pentru credincioşii acestor ţinuturi şi nu numai.

Emil PĂLĂNGEAN