Școala de vară – Academia de timp liber
Cu binecuvântarea Preasfintitului Părinte Ambrozie, la data de 1 iulie s-a dat startul celei de-a treia ediții a Școlii de vară – Academia de timp liber.
Atelierelor din anii precedenti: de pictura, coordonat de dna pictor muralist Mihaela Bălan, Cutia de creații, coordonat de dna prof. Florentina Constantin si Tainele credinței, coordonat de monahia Benedicta Moldovan, li s-au adăugat ateliere noi: Atelierul de icoane pe sticla, coordonat de dna preoteasa Eliza Moldovan, Atelierul de caligrafie, coordonat de dl. George Marin, Atelierul de muzica, coordonat de dna conf. Dr. Heliana Drăgușin, Atelierul de lectură, coordonat de dna prof. Daniela Balta, Atelierul de dezvoltare personală, coordonat de dna Mihaela Ianole și Atelierul de cultura populara românească, coordonat de dna preoteasa Mădălina Cojocariu.
Activitățile se desfășoară pe categorii de varste: grupa cuprinsa între 3 și 9 ani desfășoară activitățile înainte de masă, între orele 10 și 12, iar copiii având vârstă cuprinsa între 10 și 14 ani, vin la activități între orele 18 și 20.
În proiect sunt prevazute și 3 excursii: prima intitulata Pe urmele pașilor pictorului Nicolae Grigorescu, a constat în vizitarea muzeelor memoriale Nicolae Grigorescu din localitatea Pitaru și Câmpina, și a Mănăstirii Zamfira.
Cea de-a doua excursie, intitulata File de istorie va consta în vizitarea conacului lui Udriste Năsturel de la Herasti, a Schitului Mironesti și a Mănăstirii Comana.
Cea de-a treia excursie , de recreere, presupune vizitarea Parcului La țară, aflat în comuna Gaiseni.
La activități au participat și un grup de copii de la Școlile din localitățile Palanca și Stoenesti, coordonati de dna director Gianina Mehedințu și un alt grup de copii din Parohia Podul Popa Nae, coordonați de părintele Florian Iurașcu.
Tot în programul Școlii de vară din acest an este prevazuta și o activitate cu un grup de persoane cu probleme psihice de la un centru de zi din București, coordonat de Asociația Help the People.
Școala de vară este organizată de Mănăstirea Gaiseni în parteneriat cu Primăria comunei Gaiseni, Școala Gimnaziala nr. 1 Gaiseni, Școlile Gimnaziale nr. 2 Stoenesti și nr. 3 Palanca și Asociația Evandra din jud. Ilfov.
Durata de desfășurare a proiectului este de 3 săptămâni.
Festivitatea de premiere va avea loc pe data de 19 iulie, moment în care copiii vor fi răsplătiți cu diplome și cadouri.
Atat coordonatorii cât și voluntarii desfășoară activitățile benevol.
Proiectul este susținut financiar de Mănăstirea Gaiseni, Primăria comunei Gaiseni, Asociația Evandra, dl. Petre Cedric, dl Constantin Dumitrache și un grup de părinți.
Emil PĂLĂNGEAN