SARBATOAREA HRAMULUI PAROHIEI SFÂNTA TREIME – SMÂRDA

La data de 13 iunie 2022, foarte mulți credincioşi au venit la biserica cu hramul „Sfânta Treime” a Parohiei Smârda, din municipiul Giurgiu, Protopopiatul Giurgiu, unde Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie  a fost săvârşită de Preasfinţitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a rostit un cuvânt de învăţătură în care a explicat credincioşilor prezenţi sensurile duhovnicești ale sărbătorii de astăzi.

Giurgiuvenii prezenți au avut posibilitatea sa se inchine la Icoana Maicii Domnului – Prodromița, copie lucrată la Sf. Munte Athos.

Tot astăzi a fost savarsită o slujbă de pomenire pentru ctitorii sfântului locaș trecuți la cele vesnice.

Ierarhul l-a felicitat pe Părintele paroh Ilie Alexandrescu, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i o frumoasă bederniță cu chipul Sfântului Ilie.

În continuare, toţi credicioşii  au primit iconițe cu Maica Domnului, ultimul număr al Revistei „Familia Ortodoxă, precum și pachete cu alimente neperisabile.

Sfântul lăcaş a fost ridicat între anii 1864-1868 în vremea păstoririi preotului Paraschiv Pârlogeanu, fiind prima biserică ridicată după desființarea raialei, în cel mai înalt loc din cetate, fiind vizibilă de pe malul bulgăresc al Dunării, unde stăpâneau încă otomanii.

 Începând cu anul 2009, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, biserica „Sfânta Treime – Smârda” a intrat într-un amplu proces de restaurare, iar în anul 2015, în ziua praznicului Sfânta Treime, a fost târnosită.

Emil PĂLĂNGEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *