SĂRBĂTOARE LA BISERICA PAROHIEI CĂSCIOARELE

La Biserica Vovidenia, în Duminica a II-a după Sf. Paști (a Sf. Apostol Toma) a fost prilej de mare bucurie duhovnicească pentru enoriașii Parohiei Căscioarele, Protopopiatul Bolintin, ce și-au primit arhiereul, pe Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului care a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Cu acest prilej, Chiriarhul a tâlcuit pericopa evanghelică din Duminica a II-a după Sf. Paști (a Sf. Apostol Toma), evidențiind necesitatea credinței în Dumnezeu.

Totodată, Preasfinția Sa i-a îndemnat pe credincioși să țină ușile inimilor lor închise, asemenea ucenicilor din Evanghelie, în fața duhului acestei lumi, să stăruie în rugăciune și în fapte bune, pentru că numai așa vor simți bucuria întâlnirii cu Hristos Cel Înviat.

Chiriarhul a apreciat activitatea părintelui Mihail Dorobanțu și l-a felicitat pentru  lucrările făcute în curtea bisericii. La rândul său, părintele i-a mulțumit Preasfințitului Părinte Episcop Ambrozie.

După Sfânta Liturghie Preasfințitul Părinte Ambrozie a sfințit racla cu fragmente din moaștele Sfântului Mare Mucenic Mina, Sfântului Ciprian, Episcopul Cartaginei și Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon.

La final, toți cei prezenți au primit iconițe și Pastorala Preasfinției Sale la Sfintele Paști „ÎNVIEREA DOMNULUI – SĂRBĂTOAREA LUMINII şI A PĂCII”.

Biserica Vovidenia a aparținut fostei mănăstiri Cascioarele și a fost construită in anul 1431, fiind apoi renovată in 1725 si 1753. În biserică se pastrează pietre funerare din sec. XVI, intre care piatra de mormant a stolnicului Neagoe, datand din anul 1504.

Emil PĂLĂNGEAN