Real Madrid din nou „Regina” Europei !

Real Madrid s-a impus aseară în fața vicecampioanei Angliei, FC Liverpool după o partidă controlată în mare parte de echipa engleză. A fost cea de-a 3.-a finală europeană dintre cele două cluburi, după cele din 1981 și 2018.

Până le meciul de aseară s-au disputat în total 9 partide între echipa Blanco și cea a Cormoranilor, bilanțul fiind favorabil madrilenilor -5 victorii, 3 înfrângeri și un rezultat de egalitate.

În precedentele două finale, Real Madrid și Liverpool și-au împărțit victoriile, 1-0 pentru englezi în 1981, gol marcat de Kennedy, meci disputat în mod paradoxal tot la Paris pe cealaltă mare arenă din capitala Franței, Parc des Princes, și 3-1 pentru spanioli, în urmă cu 4 ani, la Kiev.

Finala de pe Stade de France a reprezentat pentru managerul madrilenilor, Carlo Ancelotti, a 3-a întâlnire cu echipa alb – roșilor, după cele din 2005, atunci când, după un adevărat thriller, Liverpool revenea de la 0-3 contra lui AC Milan, echipa antrenată de italian egala și avea să se impună la loviturile de la departajare, dar și după finala din 2007, atunci când același Milan, antrenat de Champions League Man- Ancelotti, se impunea cu 2-1 la Atena, printr-o dublă a legendarului Pippo Inzaghi.

După un nou triumf cu echipa madrilenă în 2014, contra rivalei locale, Atletico Madrid în 2014, la Lisabona, legendarul club spaniol a obținut trofeul cu numărul 14 în Liga Campionilor, prin golul lui Vinicius, reușind astfel să-și consolideze poziția de cel mai titrat club al Europei.

Dan DIMA