Marșul pentru viață 2022

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, în municipiul Giurgiu a avut loc ,,Marșul pentru viață 2022”, eveniment  organizat de Episcopia Giurgiului și Seminarul Teologic Ortodox „Teoctist Patriarhul” din municipiul Giurgiu, fiind coordonat de părintele director Nicolae Edmond Popa.

În debutul evenimentului, cei prezenți -copii, elevi, tineri și adulți, adunați în parcul Alei la statuia lui Mihai Eminescu, au primit pancarte colorate cu mesaje sugestive, după care au plecat în marș către biserica  ,,Buna Vestire” din Giurgiu, unde a fost oficiată Slujba Acatistului Bunei Vestiri, săvârșită de un sobor de preoți și diaconi.

La ,,Marșul pentru viață – 2022”, au participat, pe lângă elevii Seminarului Teologic și membrii Ligii Tinerilor Creștin Ortodocși, tineri voluntari și elevi de la Colegiul Național „Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu.

În final, Părintele Prof. Nicolae Edmond Popa a vorbit despre viață, ca dar al lui Dumnezeu, și despre responsabilitatea fiecărui creștin de a o proteja atât pe a lui, cât și pe a semenilor, dar mai ales pe a pruncilor, indiferent de criterii legate de etnie, gen, religie, stare de sănătate sau stare de dezvoltare.

Acțiunea  desfășurată în multe orașe din țară a avut ca scop sensibilizarea opiniei publice cu privire la sacralitatea vieții și a fiecărei personae, încă din pântecele mamei sale.

Emil PĂLĂNGEAN