MĂNĂSTIREA BUNA VESTIRE LA ZI DE HRAM

Ca în fiecare an, pe data de 25 martie 2022, Mănăstirea „Buna Vestire” din orașul Bolintin Vale şi-a sărbătorit hramul, ocazie cu care numeroşii credincioşi prezenţi la acest eveniment au avut bucuria duhovnicească de a se închina la părticele din moaştele Sf. Ier. Nectarie, păstrate în biserica mănăstirii. Cu acest prilej, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de Întâistătătorul Eparhiei Giurgiului, Preasfințitul Părinte Episcop Dr. Ambrozie, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi de diaconi, în altarul de vară al mănăstirii.

 

Arhiereul a vorbit numeroșilor credincioși prezenți despre frumusețea extraordinară a momentului în care Sfânta Fecioară Maria a primit Vestea cea mare a Întrupării Domnului, adusă de îngerul Gavriil, precum și despre cultul Maicii Domnului și cinstirea de care aceasta se bucură.

Întâistătătorul eparhiei a amintit că în ziua praznicului Bunei Vestiri se cinstesc mamele care dau naștere pruncilor și pun în lucrare darul sacru al vieții, precum și toți cei care, deși nu au prunci, sprijină prin milostenie materială și spirituală pe cei care doresc să aibă prunci sau nasc prunci, la creșterea și educarea acestora.

În cadrul Sfintei Liturghii, tânarul teolog Stelian Tudorel Stemate a fost hirotonit diacon, pe seama Mănăstirii Izvorul Tămăduirii – Drugănescu, iar  părintele Sorin Daniel Dumitrescu de la Mănăstirea Comana și părintele Florin Vasile de la Mănăstirea Izvorul Tămăduirii au fost hirotesiți iconom stavrofor.

 

Chiriarhul a oferit starețului Sfintei Mănăstiri, Părintele Protos. Mina Străinu mai multe daruri și l-a felicitat pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată.

 

Credincioșii au primit iconițe și ultimul număr al Revistei Eparhiale și publicația „Familia Ortodoxă”, după care au luat parte la o agapă organizată în cinstea hramului.

 

Emil Pălăngean