DUMINICA A IV-A DIN POSTUL MARE ( A SFÂNTULUI CUV. IOAN SCĂRARUL)

SLUJIRE ARHIEREASCĂ ÎN BISERICA SF. NICOLAE A VOIEVODALEI MĂNĂSTIRI COMANA

 

În cea de-a IV-a Duminică a Postului Mare, după ce am trecut de jumătatea acestuia, la data de 3 aprilie 2022, Biserica Ortodoxă a rânduit a se face pomenirea Sfântului Ioan Scărarul, ocazie cu care Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie, înconjurat de un sobor de preoți și de diaconi a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în biserica voievodalei Mănăstirii Comana din județul Giurgiu.

 

Cu acest prilej, Întâistătătorul eparhiei a ținut un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre pericopa evanghelică, dar și despre Sfântul Ioan Scărarul, cel care a scris lucrarea teologică “Scara dumnezeiescului urcuș“, care este alcătuită din 30 de “Trepte” (capitole).

 

În cadrul Sfintei Liturghii, tânarul teolog Valentin Iamandi a fost hirotonit diacon pe seama Schitului Varlaam, iar diaconul Stelian Tudorel Stemate a fost hirotonit preot pe seama parohiei Sadina.

Credincioşii au avut posibilitatea să se închine la părticele din moaştele Sfintei Mari Muceniţe Ecaterina, păstrate în biserica mănăstirii, la Icoana Sf. Ierarh Nicolae cu ferecătură argintată, precum și la sfântă icoană “Călăuzitoarea “ sau “Odighitria “ adusă din Manastirea Vatopedu a muntelui Sfânt Athos, icoană ce a fost oferită de curând obstei mănăstirii de către Preasfinţitul Părinte Ambrozie.

 

Toți cei prezenți au fost binecuvântați de ierarhul lor, apoi au primit iconițe și ultimul număr al revistei „Familia Ortodoxă”.

Emil PĂLĂNGEAN

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *