DUMINICA A II –A DUPĂ RUSALII (A TUTUROR SFINȚILOR ROMÂNI)

 

Duminică, 26 iunie 2022, Preasfințitul Părinte Ambrozie, Episcopul Giurgiului, s-a aflat în mijlocul credincioșilor adunați la biserica „Sf. M. Mc. Gheorghe” și  „ A Tuturor Sfinților Români ” a Parohiei Falaștoaca, Protopopiatul Hotarele. Ierarhul a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca  Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Episcop Ambrozie le-a vorbit credincioșilor prezenți despre sărbătoarea Sfinților Români, i-a îndemnat pe toți cei prezenți să aibă pe sfinți ca pilde de urmat în nevoința lor duhovnicească spre dobândirea mântuirii, întrucât sfinții sunt aceia care au depărtat de la ei toată grija cea lumească, au pus-o în plan secund și și-au dedicat existența pământească urmării și împlinirii poruncilor Evangheliei Domnului nostru Iisus Hristos pe meleagurile țării noastre, binecuvântate de Dumnezeu.

Ierarhul l-a felicitat pe părintele Eusebiu Velica, parohul bisericii, pentru activitatea pastoral-misionară desfășurată, oferindu-i o frumoasă bederniță. La rândul său , părintele Eusebiu Velica, parohul bisericii,a oferit Preasfintitului Ambrozie o frumoasă icoană și a mulțumit preoților și credincioșilor prezenți pentru participarea la acest   eveniment important din viața Parohiei.


Preasfințitul Ambrozie a binecuvântat pe credincioșii prezenți, oferindu-le ultimele numere ale revistei Familia Ortodoxă, cărți de rugăciuni și iconițe.

Emil PĂLĂNGEAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *