Deschiderea anului școlar la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul”

 

În data de 11 septembrie 2023, cu binecuvantarea Preasfintitului Parinte Ambrozie, la Seminarul Teologic „Teoctist Patriarhul” din municipiul Giurgiu a avut loc festivitatea de deschidere a anului şcolar 2023-2024.

 

Evenimentul a debutat cu săvârsirea slujbei de Te–Deum de către Preasfintitul Parinte Ambrozie, împreuna cu un sobor de preoţi, de părinţi consilieri de la Centrul Eparhial, în prezenţa colectivului profesoral, a părinţilor şi a elevilor seminarişti, în paraclisul cu hramurile Sf. Ioan Valahul şi Sf. Trei Ierarhi de la parterul seminarului. În cadrul acesteia, s-au înălţat rugăciuni ca Bunul Dumnezeu să binecuvânteze şi să lumineze minţile tinerilor elevi seminarişti „pentru ca prin înţelepciune, viaţă bună şi dreaptă credinţă, să fie ei bucurie şi mângâiere părinţilor lor şi întărire Bisericii noastre Ortodoxe.”

 

Preasfintitul Ambrozie a ținut un cuvânt de învăţătură în care a evidenţiat tinerilor seminarişti, importanţa misiunii lor în societatea românească, îndemnându-i să-şi însuşească atât cunoştinţele teologice, cât şi ştiinţele profane, pentru ca astfel să devină formatori de opinii, slujitori de seamă ai Sfintei noastre Biserici.

La evenimentul deschiderii anului școlar de la Seminarul Teologic Ortodox ”Teoctist Patriarhul” a fost prezent primarul municipiului Giurgiu, Adrian Anghelescu. Preasfintitul Parinte Ambrozie a mulțumit domnului Adrian Anghelescu pentru prezența la eveniment și pentru cuvântul adresat elevilor seminariști, oferindu-i o frumoasă icoană și un buchet de flori.

La final, toti cei prezenti au primit revista „Familia Ortodoxă”si iconițe cu chipul Maicii Domnului. Fiecare elev seminarist a pimit, de asemenea, câte un laptop necesar pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în noul an școlar.

Emil PĂLĂNGEAN