Comunicat de presă/  Conferința națională a Centrelor Județene de Excelență

Petre Mihai CORNEA- directorul Centrului Judeţean de Excelenţă Giurgiu a participat la prima ediţie a Conferinelor Centrelor de Excelenţă

 ”Cine caută perfecțiunea, obține excelența”( Jori Cazilhac)

În perioada 21-22 octombrie 2022, s-a desfășurat, la Sibiu, ediția I a Conferinței Naționale a Centrelor Județene de Excelență, unități conexe ale Ministerului Educației, înființate conform OMEC 5956/2020 și funcționând cu respectarea prevederilor Ordinului MEC nr. 5562/2020 (Regulamentul de organizare și funcționare a centrelor județene de excelență/ Centrului Municipiului București de Excelență).

La conferință au participat 33 directori și reprezentanți ai centrelor  județene de excelență din 29 județe, judeţul Giurgiu fiind reprezentat de profesorul Petre Mihai Cornea- directorul CJE Giurgiu,  scopul evenimentului fiind crearea unui cadru de colaborare și cooperare între aceste instituții, pentru realizarea cu succes a misiunii comune, aceea de a asigura condițiile pentru selecția, pregătirea susținerea și motivarea copiilor și tinerilor capabili de performanțe înalte. Mihaela Seușan, director CEX Sibiu, a fost inițiatorul acestui eveniment, organizat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Universitatea „Lucian Blaga”, Palatul Copiilor din Sibiu și Asociația ECCE Educația.

Participanții au apreciat această acțiune care le-a oferit oportunitatea de a se cunoaște, de a împărtăși experiența proprie referitoare la selecția și pregătirea elevilor, de a identifica problemele comune și soluții posibile.

S-au planificat activități precum: lucru în echipe care să contribuie la îmbunătățirea programelor de studiu la fiecare disciplină din ofertele educaționale ale centrelor, dezvoltarea unui BiblioNet, crearea unei reviste online, desfășurarea de activități în parteneriat educațional și, nu în ultimul rând, informarea Ministerului Educației referitor la concluziile agreate de comun acord și aspectele care necesită intervenția specializată a factorilor decidenți.

Toți participanții au avut convingerea că, împreună, vor reuși să ofere tuturor elevelor înscrise / elevilor înscriși la cursurile centrelor de excelență din județele pe care le reprezentă, un curriculum modern, flexibil, contexte de învățare activă și personalizată, în funcție de nevoile și aspirațiile acestora.

Totodată, și-au exprimat încrederea în autoritățile centrale, în sensul găsirii unor soluții viabile pentru îmbunătățirea cadrului legal de funcționare a Centrelor Județene de Excelență, astfel încât să poată susține miile de copii înscriși la programele de pregătire, pentru a parcurge drumul greu, dar frumos al performanței.

Centrul Judeţean de Excelenţă Giurgiu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *