Cei trei C – Creator, Carte, Cititor
In perioada16-20 septembrie 2024 vor avea loc ultimele evenimente publice din cadrul proiectului „Cei trei C – Creator, Carte, Cititor”
Proiectul Fundației Romanian Business School, desfășurat în perioada iunie-noiembrie 2024 și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național a fost implementat și în municipiul Giurgiu, având parteneri Biblioteca Județeană I.A. Basarabescu și Asociația Culturală Flower Power.
Activitățile se derulează cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean și al autorităților locale.
Săptămâna trecută s-au încheiat Atelierele de scriere creativă pentru tineri și Atelierele de marketing cultural pentru scriitori, cartea digitală cu poeziile selectate în urma atelierelor de creație fiind în curs de redactare. Cele 10 cantece create în cadrul proiectului de Ion Marinescu – Tzurlă, pe versuri de poeți clasici și contemporani vor fi prezentate pe CD la evenimentele din perioada 16-20 septembrie.
Fundația Romanian Business School, în parteneriat cu Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Giurgiu și al autorităților locale vă invită miercuri, 18 septembrie 2024, ora 16:00, pe esplanada Teatrului Tudor Vianu, la un flashmob antrenant, „Citește, ca să înțelegi !” care promovează ideea de acces la cultura de calitate prin relația permanentă și autentică între creatori și cititori, prin intermediul cărții și al instituțiilor care o promovează și o aduc în comunitate. Un grup de elevi, alături de profesori și părinți, va lucra sub coordonarea coregrafului Mihail Bădiceanu.
Joi, 19 septembrie 2024 la ora 15:00, la Biblioteca Județeană I.A. Bassarabescu, se poate savura „VERS CAFE”, la cafeneaua literară ce va avea moderator pe Evelyne Maria Croitoru ( membră în Biroul Director al filialei de poezie București,Uniunea Scriitorilor) și Co – moderator pe Daniela Bardan, directorul bibliotecii. Vor participa scriitori consacrați din județul Giurgiu, scriitori debutanți, dar și tineri participanți de la Atelierele de scriere creativă organizate în cadrul proiectului Cei trei C. Momentele de rostire poetică și muzică vor fi însoțite de participarea domnului Ion Marinescu Tzurlă, muzician, membru în Uniunea Compozitorilor și a doamnei Anca Roxana Constantin, actriță Teatrul Național București.
În ultima zi a proiectului, vineri 20 septembrie de la ora 17:00, în sala mare Dem Rădulescu a Teatrului „Tudor Vianu” din Giurgiu, va avea loc un spectacol participativ intitulat „Din dragoste pentru limba română frumoasă!” cu lectură din creații proprii, rostire poetică și muzică, creații muzicale în premieră.
Emil PĂLĂNGEAN