A fost inaugurat Centrul educațional de tineret din Găujani

COMUNICAT DE PRESĂ:

Luna iunie a fost una plină pentru copiii din Gaujani. În cadrul proiectului – Centru educațional de tineret Găujani, derulat de Asociatia Avatar în parteneriat cu Asociatia Datini – Gaujani, procesul de formare a tinerilor din grupul local de inițiativă a  continuat cu diferite ateliere!

Așa  se face că, în sfântă zi de Sînziene a fost inaugurat Centrul educațional de tineret, ce va contribui la oferirea de servicii de calitate pentru persoanele aparținând grupurilor vulnerabile, atât pe perioada de implementare a proiectului, cât și după finalizarea acestuia.

Gazdele activității au fost reprezentantele Asociației AVATAR, Gabriela Luciana Teodorescu, și Asociației Datini Educație Cultură Găujani, Cornelia Enache, care le-au oferit celor prezenți o zi de neuitat. Odată cu inaugurarea Centrului, oaspeții au putut viziona și muzeul țărănesc, unde stau la loc de cinste ia,  prosoapele țesute de străbunici și obiectele vechi de zeci de ani care ne definesc identitatea, așa cum bine spunea Cornelia Enache.

Centrul educațional a luat ființă din nevoile copiilor și tinerilor. Beneficiari din rândul acestora spun că ideea înființării acestui centru  este una foarte bună, ce vine în ajutorul copiilor pentru a reuși să își creeze un viitor mai bun. Prin joc și învățare îi ajutăm pe copii sa înțeleagă lumea în care trăiesc și să comunice cu ceilalți. Activitațile propuse îi ajută pe copii să-și dezvolte viitoare aptitudini, să aplice cunostințele dobândite și să  se dezvolte armonios”, a declarat președinta Asociației AVATAR, Gabriela Luciana Teodorescu.

La activitate au participat peste 50 de copii, tineri  și adulți, urmând ca în viitor să fie implicați și alți tineri din zonă care, sperăm noi, vor forma o comunitate de tineret puternică în această parte binecuvântată de Dumnezeu cu oameni precum Cornelia Enache.

Conform proiectului, odată cu selectarea și formarea celor 10 tineri în temele cetățenie activă, teatru social, campanii sociale, scriere de proiecte, fundraising, vor urma:

– o campanie de strângere de fonduri pentru centrul educațional nou înființat;

– realizarea unui website performant;

– o caravană de promovare a rezultatelor proiectului în 5 localități rurale din județul Giurgiu;

– realizarea campaniei locale de conștientizare ”Cetățeni implicați-societate puternică”.

Valoarea adăugată a proiectului constă în implementarea și utilizarea instrumentelor inovatoare care facilitează accesul la informație și educație, atât persoanelor aparținând grupurilor vulnerabile, cât și personalului implicat în activități specifice.

Scopul proiectului este creșterea gradului de implicare a cetățenilor în viața comunității și conștientizarea rolului și importanței organizațiilor societății civile în societate, prin înființarea unui centru educațional de tineret la nivelul comunei Găujani, județul Giurgiu.

Obiectivul proiectului este capacitarea unui număr de 10 tineri defavorizați din comunitatea Găujani, zonă insuficient deservită, de a deveni un nucleu local pentru inițiative civice, pe durata a 16 luni din proiect, prin înființarea unui centru educațional de tineret la nivel local.

Proiect derulat de Asociația AVATAR în parteneriat Asociația Datini Educație Cultură Găujani, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *